Jheronimus Academy of Data Science Is gevestigd in voormalig klooster Mariënburg in Den Bosch.
Jheronimus Academy of Data Science Is gevestigd in voormalig klooster Mariënburg in Den Bosch. Foto: Bart van Overbeeke Fotografie

Den Bosch heeft eerste Data Science filmfestival ter wereld

Kunst en cultuur 344 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 26 tot en met 29 augustus vindt het eerste International Data Science Film Festival (IDSFF) plaats, het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. 

Het IDSFF strijkt neer in het Mariënburgklooster, de thuisbasis van Jheronimus Academy of Data Science (JADS), in het centrum van Den Bosch. Het festival biedt vier dagen lang films, panels, discussies, Q&A’s en netwerkmogelijkheden. De films zijn zorgvuldig geselecteerd en gaan over de mogelijkheden van data en kunstmatige intelligentie en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Maatschappelijke thema’s

Elke film wordt geïntroduceerd door een wetenschapper of filmmaker, om deze in breder perspectief te plaatsen of te koppelen aan actuele maatschappelijke thema’s. Zo slaat het IDSFF een brug tussen wetenschap, cultuur en innovatie. Het festival richt zich naast het brede publiek ook op vernieuwers, wetenschappers, filmmakers, critici en opinieleiders, om de stand van zaken en de toekomst van onze samenleving in relatie tot data te bespreken. Films worden vertoond in de historische Kapel en op een buitenscherm in de kloostertuin. 

Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.idsff.org.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant