De familie Boerboom uit Oss bekijkt vol verwondering de expositie 'Stap in de wereld van de Familie Slager'. Deze expositie is nog tot en met zondag 8 augustus te bezichtigen. (Foto: Museum Slager)
De familie Boerboom uit Oss bekijkt vol verwondering de expositie 'Stap in de wereld van de Familie Slager'. Deze expositie is nog tot en met zondag 8 augustus te bezichtigen. (Foto: Museum Slager) Foto: Museum Slager

Fraai inkijkje in de levens van acht kunstenaars Slager

Kunst en cultuur 257 keer gelezen

DEN BOSCH | Tot en met 8 augustus is in Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch de expositie ‘Stap in de wereld van de Familie Slager’ te zien. De expositie toont werken van alle acht kunstenaars Slager en is en wordt goed bezocht. 

De zalen van Museum Slager werden voor deze tentoonstelling speciaal nieuw ingericht. In de eerste zaal worden vooral stads- en dorpstaferelen getoond: ’s-Hertogenbosch en omgeving in de periode van 1840 tot 1990.
In de familiezaal zijn portretten van alle kunstenaars te zien, van grondlegger P.M. (Petrus Marinus) en zijn vrouw, van Piet en zijn vrouw Suze Velsen, Frans en Maria van Gilse, van Jeannette en Corry en van kleinzoon Tom. Schilderijen met bloemen en verrassende doorkijkjes hangen in de twee salonzalen.
De grote zaal is gereserveerd voor landschapschilderijen en portretten, die in opdracht zijn gemaakt en ook voor heel persoonlijke, intieme portretten en familietaferelen uit de familie Slager familie. Bijzonder zijn ook tekeningen én de schilderijen van natuur, landschap en dieren van de hand van Frans Slager, medeoprichter van Brabants Landschap.

Nieuwe film

Bezoekers uit Den Bosch - en alle delen van Nederland - zijn vaak verrast en zeer enthousiast. Niet alleen over de schilderijen, de portretten en de landschappen. Maar zeker ook over het museum, in een prachtig opgeknapt pand, midden in de stad, vlakbij de St. Jan. En enthousiast zijn zij ook over de warme ontvangst en de nieuwe film waarin Alexander Pechtold uitgebreid vertelt over de Slagers en hun schilderijen en hun betekenis. Veel gasten sluiten hun bezoek af met een (gratis) kop koffie of thee met Bossche koek en niet te vergeten een persoonlijke bijdrage in het gastenboek. 

Laatste kans

De expositie nog niet gezien? Grijp je kans! Dat kan nog tot en met zondag 8 augustus. De expositie biedt een fraai inkijkje in de levens van de acht kunstenaars Slager, in anderhalve eeuw ontwikkelingen in de schilderkunst en maatschappelijke ontwikkelingen in ’s-Hertogenbosch en omgeving en in een mooi gastvrij museum.

Praktische informatie

Openingstijden Museum Slager: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: 8,50 euro; kinderen tot 12 jaar gratis. Kinderen van 13 tot 18 jaar betalen 3,50 euro. Gratis entree voor bezoekers met museumkaart en Icomkaart. Reserveren en meer info: www.museumslager.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant