Thomas Erdbrink neemt het publiek mee naar ‘zijn’ Iran tijdens zijn theatercollege op 11 oktober in Den Bosch.
Thomas Erdbrink neemt het publiek mee naar ‘zijn’ Iran tijdens zijn theatercollege op 11 oktober in Den Bosch. Foto: Rechtenvrij

Thomas Erdbrink komt naar Den Bosch voor theatercollege

Kunst en cultuur 159 keer gelezen

DEN BOSCH | Thomas Erdbrink was jarenlang Iran-correspondent voor NOS, Volkskrant, en The New York Times. Nu neemt hij je in zijn theatercollege mee naar het leven in ‘zijn’ Teheran. In ‘Onze man in Teheran’ vertelt hij op 11 oktober over het leven in een land vol tegenstrijdigheden, over de vele ontwikkelingen en de toekomst.

Tijdens het theatercollege ‘Onze man in Teheran’ schetst Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de hand van eigen foto’s en vlogbeelden laat hij aan het publiek ‘zijn’ Teheran zien. 

Wat is de waarheid?

Het is het land van strenge islamitisch moraal, van godsdienst die de regels maakt, maar ook de vele jonge vrouwelijke studenten. Het land waar jongeren in opstand kwamen tegen de extremisten, maar ook van grote spanningen tussen het Westen. Iran werd door Trump als grootste sponsor van terrorisme in de wereld genoemd, terwijl het zelf vecht tegen IS. Wat is de waarheid? Wat is het echte Iran?

‘Onze man in Teheran’ met Thomas Erdbrink is te zien op maandag 11 oktober om 20.30 uur in het Jheronimus Bosch Art Center. Meer info: theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant