Tuincentrum GroenRijk aan de Graafseweg 244 in Den Bosch is vandaag logischerwijs gesloten.
Tuincentrum GroenRijk aan de Graafseweg 244 in Den Bosch is vandaag logischerwijs gesloten. Foto: Henk van Esch

Update: eigenaar Bossche tuincentrum slachtoffer dodelijk ongeval

Algemeen 425 keer gelezen

DEN BOSCH | Bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de hoek Hervensebaan/Bruistensingel is zondagochtend Bosschenaar Peter Stolzenbach (50) om het leven gekomen. Stolzenbach was eigenaar van Tuincentrum GroenRijk Den Bosch.

Het ongeluk werd veroorzaakt door een 43-jarige inwoner van Geldrop, die kort nadat hij de plek van het ongeluk was ontvlucht, kon worden ingerekend. De man wordt ervan verdacht hij het voertuig waarin hij reed - een Range Rover - eerder die zondag gestolen te hebben bij een ‘carjacking’. Op de N279 bij Erp maande de verdachte de eigenaar van de Range Rover tot stoppen om er vervolgens met diens auto vandaar te gaan. Aangekomen in Den Bosch botste hij op de auto van Peter Stolzenbach (50), die ondanks de inzet van een traumateam aan zijn verwondingen bezweek.

Verward gedrag

De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het ziekenhuis voor controle en daarna ingerekend. Een woordvoerder van de politie heeft inmiddels laten weten dat de man bij de hulpinstanties bekend stond vanwege ‘verward’ gedrag en dat de politie daar de dagen voorafgaand aan het fatale ongeluk meerder meldingen over heeft ontvangen. De verdachte is zelfs voor een beoordeling naar een zogenaamde Spoedeisende Onderzoeksruimte (SPOR) gebracht om te bekijken of hij een gevaar vormde voor zichzelf en zijn omgeving. De politie doet verder onderzoek naar de gebeurtenissen die tot deze tragedie hebben geleid.

Het team van de Bossche Omroep wenst de nabestaanden van de heer Stolzenbach heel veel sterkte met het verwerken van dit onaanvaardbare verlies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant