Het Nationale Theaterweekend staat voor de deur. Theater aan de Parade presenteert verschillende voorstellingen voor een klein prijsje.
Het Nationale Theaterweekend staat voor de deur. Theater aan de Parade presenteert verschillende voorstellingen voor een klein prijsje. Foto: Theater aan de Parade

Feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen

Kunst en cultuur 222 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 1 september is het eindelijk zover. Dan start het nieuwe theaterseizoen van Theater aan de Parade en dat vieren we samen met het Nationaal Theaterweekend! Van 27 tot en met 29 augustus zie je de leukste voorstellingen voor slechts 10 euro. We mogen weer en het wordt mooier dan ooit!

Het nieuwe theaterseizoen voelt als een frisse, nieuwe start. Na een rumoerig jaar vol verplaatsen en de grote vraag of de voorstelling wel of niet doorgaat, is er nu licht aan het einde van de tunnel. Een magisch licht. Want wat hebben we het gemist. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten, de ontlading bij een concert, de lach, de traan en de staande ovatie. Dus kom vooral langs.

Verschillende artiesten

Op 27 augustus kan iedereen genieten van Pieter de Graaf en zijn fantastisch, overrompelende en unieke muziek. De pianist laat zich niet beperken door de begrenzingen van een genre. Zijn creatieve vrijheidsdrang is daarvoor te groot. Zijn rusteloze ziel gaat maar al te graag op ontdekkingstocht. Op zijn nieuwe album ‘Equinox’ gooit hij alle kleppen open. Je hoort zijn pianospel dat gevuld is met zijn voorliefde voor de romantische, lyrische en weelderige aanpak. Pieter de Graaf heeft RSI dit heeft hij na vele therapieën met veel geduld en doorzettingsvermogen zo goed als overwonnen. Dat bleek wel uit de show die hij speelde in TivoliVredenburg waar hij tien uur lang non stop improviseerde op de piano en vleugel.

De magie van theater

Tijdens het Nationale Theaterweekend kan iedereen genieten van de magie van theater. Zo ook de jonge theaterbezoekers. Op 28 augustus nemen talkshow host Marei en televisiekok Chef Koek de kinderen door absurdistische sketches mee langs items, stellingen, opdrachten en vragen. Net zoals in een echte talkshow. De afgelopen maanden was er bijna niets actueler dan de coronacrisis en alles wat daarbij komt kijken. Schuif aan bij dé online talkshow voor kinderen waarin met veel humor de actualiteiten worden besproken. Een relativerende voorstelling over het nieuws!

We zitten in het staartje van de coronacrisis en daarom brengen we op 29 augustus het festivalgevoel naar het theater. Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een avond ‘Klapstoelkabaret’. Anne Neuteboom en Musa toeren deze zomer met hun mobiele podium lang bijzondere plekken in Nederland en komen ook naar Den Bosch. Dus kom kijken en zie je favoriete cabaretier weer op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst!

Albert Verlinde

Deze magische momenten ervaar je alleen maar live. Theater aan de Parade staat klaar om je met open armen (en gepaste afstand) te ontvangen. Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds: “Ik ben ontzettend blij dat met deze aftrap het startsein is gegeven voor een nieuw theaterseizoen. We hopen hiermee alle Nederlanders enthousiast te maken om weer een bezoek te brengen aan de theaters.”

We gaan weer beginnen, de voorstellingen, de shows, de exposities, de festivals, de concerten, de optredens voor publiek! En als we weer samen zijn, wordt het mooier dan ooit!

Praktische informatie

Theater aan de Parade presenteert het Nationale Theaterweekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus op verschillende locaties in Den Bosch. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Theater aan de Parade: www.theateraandeparade.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant