De kunstenaars die deelnemen aan de verkoopexpositie 'Het Genereuze Gebaar' bij Museum Slager in Den Bosch stellen samen ruim 100 werken beschikbaar. Daaronder ook dit werk van Yenny Ymker.
De kunstenaars die deelnemen aan de verkoopexpositie 'Het Genereuze Gebaar' bij Museum Slager in Den Bosch stellen samen ruim 100 werken beschikbaar. Daaronder ook dit werk van Yenny Ymker. Foto: Yenny Ymker

Verkoop kunstwerken voor het goede doel

Kunst en cultuur 160 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 15 augustus tot en met 14 november presenteert Museum Slager de bijzonder verkoopexpositie ‘Het Genereuze Gebaar’. Bekende kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken te koop aan. 

Het idee voor ‘Het Genereuze Gebaar’ ontstond in 2019 toen Marc Mulders twee schilderijen schonk aan de Colourful Children, een stichting die Jan Nelissen in 2006 heeft opgericht. Jan benaderde het Liliane Fonds en Museum Slager met het voorstel om een grote verkoopexpositie te organiseren. Het idee sloeg aan. Inmiddels nemen 30 kunstenaars deel. Naast Marc Mulders zijn dit onder anderen Toon Laurense, Ruud van Empel, Daniëlle van Broekhoven en Yenny Ymker. Samen stellen zij ruim 100 werken beschikbaar en maken zo een genereus gebaar. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor tenminste de helft naar het Liliane Fonds en de Stichting Colourful Children en het andere deel naar de kunstenaar zelf.

Praktische informatie

Uiteraard zijn ook bezoekers die niet de intentie hebben een werk te kopen welkom op deze expositie van moderne actuele kunst in Museum Slager aan de Choorstraat 8, midden in het centrum van Den Bosch. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: 8,50 euro inclusief koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kinderen 13 tot 18 jaar: 3,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant