De openluchtmis op het terras naast de Sint-Jan in 2020 met plebaan Blom als celebrant. Foto: Wim Koopman
De openluchtmis op het terras naast de Sint-Jan in 2020 met plebaan Blom als celebrant. Foto: Wim Koopman Foto: Wim Koopman

Twee openluchtmissen in tuin Sint-Jan

Religie 159 keer gelezen

DEN BOSCH | Bij gelegenheid van het Feest van Maria Tenhemelopneming op zondag 15 augustus vinden er twee openluchtmissen plaats op het terras naast de Sint-Janskathedraal.

Jaarlijks viert de Kerk op 15 augustus het feest van Maria Tenhemelopneming. Omdat het feest dit jaar op een zondag valt, maakt de Sint-Jan van de gelegenheid gebruik om het extra feestelijk te vieren. Er worden dan ook - na de goede reacties van vorig jaar - opnieuw openluchtmissen gehouden op het terras in de tuin van de Sint-Jan aan de Hinthamerstraat. De Openluchtmissen kunnen worden bijgewoond door alle belangstellenden.

Aanmelden niet nodig

De vieringen vinden plaats om 10.00 en om 12.00 uur. Men hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Tijdens de vieringen wordt men verzocht de anderhalve meter afstand in acht te nemen. Mocht het weer tegenvallen, dan vinden de vieringen plaats in de Sint-Jan. Ook daar geldt dat men zich niet hoeft aan te melden. Ook binnen wordt men geacht anderhalve meter afstand aan te houden.

Vespers

In de middag - om 16.00 uur - worden in de Sint-Jan de vespers voor Maria Tenhemelopneming gezongen. Ook daarbij is men welkom. Bij het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming gedenkt de Kerk dat Maria na haar dood met ziel en lichaam door God in de hemel is opgenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant