Voor John Buijsman zit het cowboy-zijn in het bloed. Hij behoort zelf naar eigen zeggen tot de tweede generatie 'Rotterdamse cowboy'.
Voor John Buijsman zit het cowboy-zijn in het bloed. Hij behoort zelf naar eigen zeggen tot de tweede generatie 'Rotterdamse cowboy'.

Solovoorstelling John Buijsman op Boulevard: Cosmic Cowboy

Kunst en cultuur 178 keer gelezen

DEN BOSCH | Wat wilde jij vroeger worden? Toen je nog klein was? Of later, als je dood bent? De hoofdpersoon in deze voorstelling wilde graag cowboy zijn, maar dat gaat niet meer. Hij heeft nog maar een weekje te leven. En dus fantaseert hij zich een cowboy, compleet met bloedstollende avonturen, een allesomvattende liefde en tot slot zijn magistrale dood als poor, lonesome cowboy.

In de voorstelling ‘Cosmic Cowboy’ heeft John Buijsman het met zijn koningspoedel Kees over de eeuwige kringloop van het leven. Ze brengen een wonderlijke vertelling vol met outlaws, premiejagers, cowgirls en pratende dieren niet te vergeten.

Western rematch

Deze voorstelling werd gemaakt speciaal voor op Theaterfestival Boulevard 2020, maar de dingen liepen zoals ze liepen, niet op soepele cowboyboots. Hoog tijd voor een Western rematch. Cosmic Cowboy is voor iedereen met een later en een vroeger, met dromen nog te vervullen of te verlaten.

Kaartverkoop en meer info

Cosmic Cowboy is dagelijks te zien in het Zuiderpark/Tent Noord. Entree: 10 euro per persoon. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-7054/cosmic-cowboy/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant