Firma DRAAK maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. (Foto: Tom Jager)
Firma DRAAK maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. (Foto: Tom Jager) Foto: Tom Jager

Missie Operatie Expeditie (M.O.E.) op Theaterfestival Boulevard

Kunst en cultuur 144 keer gelezen

DEN BOSCH | We schrijven 2121. Planeet Aarde. Op een post-apocalyptisch aardoppervlak beginnen drie dappere helden aan een loodzware reddingsoperatie. De extreem gevaarlijke tocht kent maar één doel: hun raket op de top van de hoge berg bereiken. 

Het is een missie die niet zonder gevaren verloopt. Ze raken verdwaald in giftige atomische sneeuwstormen, bungelen aan flinterdunne richels en ontsnappen ternauwernood aan instortende gletsjers. Terwijl gigantische groene onweerswolken zich samenpakken boven de dorre ruïnes van dat wat ooit de Aarde was, zetten de drie mannen alles op alles om deze uiterst zware, maar zeer noodzakelijke expeditie te laten slagen. Maar… Ten koste van wat eigenlijk?
Opgegroeid met de plastic luxe van de jaren ‘90, maakt Firma DRAAK de balans op. Het collectief neemt zijn eigen klimaat-hypocrisie onder de loep; want wat heeft het voor zin om “het juiste” te doen, als de wereld toch al afstevent op een ecologische ramp? Welke offers moeten volwassenen in de bloei van hun leven brengen, voor de prille dromen van een kind? Hoe red je de toekomst, terwijl je in het nu probeert te leven?

Kaartverkoop en meer info

Locatie voorstelling: Zuiderpark/Tent Zuid. Entree: 10 euro per persoon. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-8705/missie-operatie-expeditie-moe/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant