Mezzosopraan Anna Trombetta (foto) en gitarist Odée Mertzweiller treden op zondagavond 29 augustus op in de Paleistuin van het Noordbrabants Museum. (Foto: Hasselblad H6D)
Mezzosopraan Anna Trombetta (foto) en gitarist Odée Mertzweiller treden op zondagavond 29 augustus op in de Paleistuin van het Noordbrabants Museum. (Foto: Hasselblad H6D) Foto: Hasselblad H6D

Ook IVC draagt bij aan programma Bossche Zomer

Kunst en cultuur 158 keer gelezen

DEN BOSCH | Op 1 juli is de Bossche Zomer van start gegaan. Tot en met 5 september vinden er diverse initiatieven in en rond de stad plaats. Deze variëren van tentoonstellingen, culturele activiteiten tot een platenbeurs en concerten. 

International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) draagt hier op 29 augustus, 3 en 4 september programmatisch aan bij. Laureaten van het IVC verzorgen dan mooie zomeravondconcerten in de Paleistuin en op het Voorplein van het Noordbrabants Museum.

Van Sicilië tot South-Carolina

Zondag 29 augustus 2021 brengen mezzosopraan Anna Trombetta en gitarist Odée Mertzweiller in het programma ‘Van Sicilië tot South-Carolina’ een muzikaal verhaal over immigranten die naar Amerika vertrokken. De Amerikaanse Trombetta – afkomstig van Italiaanse ouders – vertolkt muziek van zowel Europese immigranten als folksongs en spirituals. Het concert vindt plaats in de Paleistuin van het Noordbrabants Museum van 19.30 tot 20.30 uur. Entree: 10 euro/15 euro. Reserveren: https://www.theateraandeparade.nl/programma/ivc-van-sicilie-tot-south-carolina/4921.

Opera bij van Drakestein

Vrijdag 3 en zaterdag 4 september treden sopraan Kelly Poukens en mezzosopraan Melina Meschkat op in de serie ‘Opera bij van Drakestein’. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid driegangen diner inclusief wijnarrangement, koffie en nazit brengen Poukens en Meschkat prachtige werken uit verschillende opera’s van Mozart, Bizet, Gershwin, Offenbach en Puccini. Zij worden hierbij begeleid door pianiste Heleen Vegter. De avond op het Voorplein van het Noordbrabants Museum begint om 18.30 uur. Entree (inclusief diner): 113,50 euro. Reserveren kan via: https://thuisbijvandrakestein.nl.

LiedDuo

IVC organiseert in november de 54e editie van het concours waarin dit jaar het LiedDuo centraal staat. Veertien duo’s bestaande uit een zanger(es) en zijn/haar vaste pianist(e) strijden in november om de Eugène Pannebakkerprijs. Bijna 100 kandidaten stuurden een YouTube-filmpje in om deel te nemen aan de voorrondes. Op 18 en 19 november vinden de halve finales plaats mét publiek. De finale van het LiedDuo 2021 wordt gehouden op 21 november. Rond het concours worden diverse activiteiten voor het publiek georganiseerd. De kaartverkoop start 15 september en loopt via de website van de Verkadefabriek in Den Bosch: www.verkadefabriek.nl. Voor meer informatie: www.ivc.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant