Ontdek nieuw cabarettalent, zoals Anne Neuteboom, tijdens het Nationaal Theaterweekend en ‘The Funniest Festival Ever!’ (Foto: Annemieke van der Togt)
Ontdek nieuw cabarettalent, zoals Anne Neuteboom, tijdens het Nationaal Theaterweekend en ‘The Funniest Festival Ever!’ (Foto: Annemieke van der Togt) Foto: Annemieke van der Togt

Kom genieten van aanstormend cabarettalent uit Den Bosch

Kunst en cultuur 354 keer gelezen

DEN BOSCH | Den Bosch is dé broedplaats voor cabaret- en kleinkunsttalent. Dankzij de Koningstheateracademie - dé academie voor cabaret met oud-studenten als Pieter Derks, Leo van Alkemade, Johan Goossens, Thijs van de Meeberg, Kirsten van Teijn, Remy Evers en Katinka Polderman - hebben tal van cabaretiers een bijzondere band met onze stad. En de lijst wordt alsmaar langer...

Theater aan de Parade geeft je de kans om dit nieuwe cabarettalent te ontdekken tijdens het openingsweekend van het nieuwe theaterseizoen van 27 tot en met 29 augustus en tijdens de nacht van de humor - ‘The Funniest Festival Ever’ - op woensdag 1 september.

Nationaal Theaterweekend

In het weekend van 27 tot en met 29 augustus trapt heel theaterminnend Nederland het nieuwe theaterseizoen af tijdens het Nationaal Theaterweekend. Verspreid door het land doen meer dan 80 verschillende theaters en podia mee en bezoek je voor slechts 10 euro per kaartje een prachtig concert of een mooie of hilarische voorstelling. In Den Bosch opent Theater aan de Parade de deuren op diverse locaties. Op de nieuwste hotspot van Den Bosch, de Façade, brengt het theater het festivalgevoel weer naar je toe met Klapstoelkabaret, waar cabarettalenten Anne Neuteboom en Musa de show stelen.

Anne Neuteboom

Anne Neuteboom is misschien wel het grootste cabarettalent van dit moment. Ze werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), het regent sterren in haar recensies en ze werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes. Haar laatste programma ‘Kijk haar gaan’ werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar, volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu. Op zondag 29 augustus komt ze naar Den Bosch samen met cabarettalent Musa – buitengewoon grappig, intiem en herkenbaar – met haar nieuwste werk. Geniet van een intieme cabaretavond voor slechts een tientje!

De nacht van de humor

In samenwerking met de Koningstheateracademie organiseert Theater aan de Parade op woensdag 1 september ‘The Funniest Festival Ever!’ In deze nacht van de humor beleef je humor in al haar facetten, met cabaret, debat, wetenschap, spoken word én muziek. Met namen als Stefano Keizers, Damn, Honey – de dames met hun bekende podcast over seks en feminisme, Vlamousse en hiphopsensatie Dukebox belooft het een enerverende avond te worden. Ook hier zorgt de Koningstheateracademie voor groots talent.

Kiki Schippers

Kiki won de publieksprijs én de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Ze bedrijft satire bij ‘Spijkers met Koppen’, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er spoelen mensen aan’ en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Tijdens ‘The Funniest Festival Ever’ is het tijd om de rekening op te maken. Dit doet ze uiteraard nog steeds met een overdaad aan prikkelende, scherpe en ontwapenende liedjes waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart.

Ramon Chatrer

Ramon Chatrer is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Verder is hij wekelijks te horen met een cabaretrubriek bij Giel Beelen op NPO2 en stond hij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nu komt hij met zijn voorstelling ‘Roestplaats’ terug naar Den Bosch, een muzikale voorstelling over de lusten en driften die in ons mensen schuilen, waarin eindelijk eens ruimte is voor al onze manische hersenspinsels en diepste gevoelens. Met rauwe kleinkunst en zang vanuit zijn tenen bespreekt Ramon Chatrer dat wat we al jaren verdrukken.

Voorstellingen voor een tientje

Tijdens het Nationaal Theaterweekend bezoek je voorstellingen voor een tientje. Naast Klapstoelkabaret met Anne Neuteboom en Musa kunnen kinderen vanaf zes jaar op hilarische wijze de actualiteiten rondom corona een plekje geven met de talkshow ‘Hemd van je live’ en is er een intiem concert met de neoklassieke, indringende pianomuziek van Pieter de Graaf.

Met een ticket voor Kiki Schippers of Ramon Chatrer heb je toegang tot een avondvullend programma van The Funniest Festival Ever op woensdag 1 september. Meer informatie en tickets vind je op theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant