Met een delegatie van 16 personen nam Redding Brigade Rosmalen dit weekend deel aan het Nederlandse Kampioenschap Ocean voor de aspiranten EDC in Reeuwijk. (Foto: Redding Brigade Rosmalen)
Met een delegatie van 16 personen nam Redding Brigade Rosmalen dit weekend deel aan het Nederlandse Kampioenschap Ocean voor de aspiranten EDC in Reeuwijk. (Foto: Redding Brigade Rosmalen) Foto: Redding Brigade Rosmalen

Bijzonder succesvol NK voor Redding Brigade Rosmalen

Sport 204 keer gelezen

ROSMALEN | Na anderhalf jaar geduldig wachten mocht Redding Brigade Rosmalen afgelopen weekeinde eindelijk weer aan de bak. Vol enthousiasme vertrok een delegatie van 16 leden zaterdag naar Reeuwijk voor het Nederlandse Kampioenschap Ocean voor aspiranten EDC.

Het eerste onderdeel was het zogenaamde ‘Beachflags’. Dat de Rosmalense lifesavers tijdens de lockdown fanatiek hebben doorgetraind, was daar meteen te merken. Op dit onderdeel werden twee Rosmalense lifesavers dan ook Nederlands Kampioen. Maaike Hirink bij de meisjes C en Dennis Oomen bij de jongens C. Maaike won ook goud in de Board race.

Wateronderdelen

In de middag was het tijd voor de wateronderdelen, zowel individueel als in teamverband. Naast de finaleplaatsen die op diverse onderdelen werden behaald, eindigden de Rosmalense lifesavers ook hoog in het totaalklassement. Want per teamonderdeel waren er ook punten te verdienen. Het team met de meeste punten mocht zich Nederlands Kampioen teams noemen. Die eer was weggelegd voor team meisjes C2 uit Rosmalen, bestaande uit Lisabel Neijman, Marijn van der Liet, Emma ter Borg en Esmee van Gulik.

Medailleregen

In totaal legde redding Brigade Rosmalen beslag op 4 gouden, 6 zilveren en 3 bronzen medailles. Al met al een super NK! Volgende week zondag staan clubkampioenschappen Ocean op het programma bij de Groote Wielenplas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant