Volgend jaar is de Maximale10 op 31 augustus 2022. Dat is de laatste woensdag in de schoolvakantie. (Foto: Maximale10)
Volgend jaar is de Maximale10 op 31 augustus 2022. Dat is de laatste woensdag in de schoolvakantie. (Foto: Maximale10) Foto: Maximale10

Deelnemers Maximale10 lopen samen bijna 4.000 euro bij elkaar

Sport 145 keer gelezen

ROSMALEN | Op woensdag 1 september vond in Rosmalen de derde editie van de Maximale10 plaats: een hardloopwedstrijd voor de stichting Spieren voor Spieren. Ruim 150 deelnemers hebben gezamenlijk bijna 4.000 euro opgehaald voor de stichting. 

Mariska van Sprundel, bekend sportblogger en schrijfster van onder andere ‘Missie Marathon’, gaf het startschot voor de 5 en de 10 kilometer. Als verrassing kwam Minke Booij, oud-hockeyster en nu directeur van Spieren voor Spieren, de cheque van een kleine 4.000 euro in ontvangst nemen: “We vinden het mooi dat de Maximale 10 haar krachten wil bundelen met Spieren voor Spieren om samen een mooi resultaat neer te zetten.”

Sympathiek goed doel

Organisator en Accon avm regiodirecteur Erik van der Most licht toe waarom er destijds voor dit goede doel is gekozen: “Spieren voor Spieren is een sympathiek doel dat iedereen raakt. Een gezond lichaam gun je iedereen, zéker een kind. Dat we daar via een sportevenement aan kunnen bijdragen, is een mooie gedachte.”

Geslaagde actie

Van der Morst blikt kijkt terug op een geslaagde actie: “Er is een mooi bedrag opgehaald, maar het is vooral super om te zien dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die zich willen inzetten voor het goede doel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant