In de workshop zaterdag maak je een kettingreactie van afvalmateriaal.
In de workshop zaterdag maak je een kettingreactie van afvalmateriaal.

Alle jonge uitvinders en makers verzamelen!

Human Interest 229 keer gelezen

DEN BOSCH | Dit voorjaar opende Huis73 het Digitaal Atelier: een plek om kennis te maken, te experimenteren en plezier te beleven aan nieuwe technologie. 

Werktafels met krukjes, gereedschap en diverse materialen vormen de logische ingrediënten voor een atelier. Met de toevoeging van laptops, 3D-printer, snijplotter en lasercutter begrijp je al snel dat hier bijzondere dingen gebeuren. Jitske Blom is projectleider van het Digitaal Atelier: “Met zowel cursusaanbod als vrije inloop bieden we de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen, op ontdekkingsreis te gaan én samen te werken. We hopen dat al snel veel mensen - jong en oud - deze plek ontdekken als broedplaats voor technologische kennis, als plek waar je creatief nieuwe mogelijkheden hebt of waar je reparaties kunt uitvoeren”. 

Maakmiddag

De komende tijd staat er genoeg op de planning. Zo is de woensdagmiddag maakmiddag voor iedereen die van technologie, code, kunst en/of vormgeving houdt en zin heeft om andere creatievelingen te ontmoeten! Jong en oud kan deelnemen aan kennismakingsactiviteiten of aan eigen projecten werken. Iedereen is een maker. Jasper Krielaars begeleidt deze middagen. Hij haalde vroeger zelf al zijn speelgoed uit elkaar om te kijken hoe het werkte. Hij houdt van maken en ontwerpen en is altijd op zoek naar een excuus om nieuwe technieken te proberen. Deze middag is gratis en geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar, ook volwassenen. Aanmelden mag, dan ben je zeker van een plekje. Vrij binnenlopen mag ook. Elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.

UitvindersLab

Elke zaterdagmiddag is er een nieuw UitvindersLab vanuit het Digitaal Atelier bij Huis73 in Den Bosch, maar ook soms in de bibliotheken van Huis73 in de regio. Iedereen is welkom om te experimenteren, proberen en te ‘klooien’. Bereid je voor op een tafel vol technieken zonder stappenplan of doel. Elke week staat er onder begeleiding van een ervaren workshopdocent weer een ander thema, materiaal of technologie centraal. Je gaat altijd naar huis met iets leuks!

Praktische informatie

Het Uitvinderslab is elke zaterdag bij Huis73. Tijden kunnen verschillen. Deelname kost 2,50 euro. Check alle activiteiten van het Digitaal Atelier op www.huis73.nl/digitaalatelier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant