In de voorstelling ‘Freedom’ gaan Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag op zoek naar het thema vrijheid. Deze is te zien op vrijdag 5 november in HAL8 in de Brabanthallen.
In de voorstelling ‘Freedom’ gaan Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag op zoek naar het thema vrijheid. Deze is te zien op vrijdag 5 november in HAL8 in de Brabanthallen. Foto: Andreas Etter

Dansend op zoek naar de vrijheid in voorstelling ‘Freedom’ in HAL8

Kunst en cultuur 117 keer gelezen

DEN BOSCH | Moderne dans en opzwepende muziek komen samen in ‘Freedom’ van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag. In de bijzondere samenwerking gaan dansers en slagwerkers op zoek naar één waarden van ons menselijk bestaan: leven in vrijheid. 

Deze ritmische voorstelling, gebaseerd op de ‘Guantánamo Diaries’. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag zijn te zien op vrijdag 5 november te zien in HAL8 in de Brabanthallen. Het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni gaat, begeleidt door Slagwerk Den Haag, op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is vrijheid? 

Geïnspireerd op dagboek

De voorstelling ‘Freedom’ is geïnspireerd op het dagboek van ex-gevange Mouhamedou Ould Slahi. Met zijn verhaal ontwikkelde het gezelschap een voorstelling in een eigen stijl, die de verschillende aspecten van vrijheid belicht. Mouhamedou, een voormalig ingenieur uit Mauritanië, bracht 14 jaar als gevangene door in een detentiekamp. Zijn verhaal, de ‘Guantánamo Diaries’, werd eerder al verfilmd en vormt nu de inspiratie voor ‘Freedom’. Club Guy & Roni zoekt de grenzen op van theater. Ze zijn excentriek, vernieuwend, interactief en doet tradities vervagen. Slagwerk Den Haag experimenteert met verschillende instrumenten en zoekt de grenzen op van wat een instrument kan zijn. Zo bespeelden ze onder andere botten, porselein en glas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant