De Engelermeercross die aanstaande zondag in Den Bosch wordt gehouden is ook dit jaar weer onderdeel van het Meierij Cross Circuit.
De Engelermeercross die aanstaande zondag in Den Bosch wordt gehouden is ook dit jaar weer onderdeel van het Meierij Cross Circuit.

Engelermeercross in Den Bosch gaat gewoon door

Sport 256 keer gelezen

DEN BOSCH | Terwijl momenteel veel hardloopevenementen worden afgelast, gaat de Engelermeercross op zondag 12 december gewoon door! “Een pak van ons hart na de afgelasting van vorig jaar. Na twee jaar zijn we weer gewoon terug”, aldus de organisatie, die in handen is van de Bossche atletiekvereniging O.S.S.-Volo. 

Het parcours rond het Engelermeer is gevarieerd met gras en bospaden, afgewisseld met heuveltjes en stukken strand; een uitdaging voor zowel wedstrijdatleten als recreanten. Voor de recreatieve zondagochtendloper is deze veldloop een leuke afwisseling op het standaardrondje, met als afsluiting een lekker kop warme chocolademelk of erwtensoep. 

Veiligheid voorop

In deze coronatijd doet de organisatie er alles aan om de cross toch veilig te kunnen laten verlopen. Deelnemers wordt gevraagd om een QR-code met de CoronaCheck-app. “Ook willen we, behalve tijdens de wedstrijd, anderhalve meter afstand houden. Helaas is de wedstrijd wel zonder publiek. Natuurlijk kunnen ouders die jeugd begeleiden wel blijven en hun atleten ondersteunen”, aldus de organisatie.

Starttijden

De uitgifte van startnummers is vanaf 09.30 uur en om 10.30 starten de senioren en masters (M/V) die vijf ronden lopen, in totaal zo’n 8650 meter. Recreatieve lopers starten om dezelfde tijd en kunnen kiezen om 1, 2, 3, 4 of 5 ronden te lopen. Om 11.45 uur is de start voor de junioren jongens en meisjes en om 12.30 uur starten de jongens en meisjes pupillen.

Meierij Cross Circuit

Dit jaar is de Engelermeercross wederom onderdeel van het Meierij Cross Circuit. In januari vindt de Lunettencross plaats en in februari de Dommelcross. Als je aan alle drie de crossen meedoet, ding je mee naar het podium in het klassement van dit circuit.

Inschrijven

Je kunt je vooraf inschrijven op www.inschrijven.nl. Dit kan tot en met vrijdag 10 december. Deze voor-inschrijving kost 5 euro (4 euro voor Junioren C/D en pupillen). Op de dag zelf kun je ook nog inschrijven. Dan kost het 6 euro (5 euro voor Junioren C/D en pupillen). Bij de inschrijving is een kop soep inbegrepen op vertoon van de bon aan je startnummer!

Bereikbaarheid

Het parcours is via openbaar vervoer te bereiken met buslijn 61 en 62 - halte Meanderflat aan de Kooikersweg - en vervolgens langs het dierenpark over het fietspad richting Vlijmen. Met de auto neemt u vanaf de A59 afslag Engelen. Daarna volgt u de bordjes ‘O.S.S.-Volo’. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie over de Engelermeercross én het Meierij Cross Circuit is te vinden op www.oss-volo.nl en/of www.facebook.com/EngelermeerVeldloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant