De bouwers van de kerststal in de Sint Jan in Den Bosch hebben zichzelf dit jaar opnieuw overtroffen.
De bouwers van de kerststal in de Sint Jan in Den Bosch hebben zichzelf dit jaar opnieuw overtroffen. Foto: Henk van Esch

Kerststal in de Sint-Jan vanaf zaterdag geopend

Human Interest 414 keer gelezen

DEN BOSCH | De kerststal in de Sint-Jan is vanaf zaterdag 11 december geopend voor bezoekers. De officiële opening vindt plaats na het kerstconcert op zondag 12 december. 

Dit jaar is de kerststal geopend tot en met zondag 6 februari 2022. Dit geeft meer mensen de kans om deze te bezoeken. Traditiegetrouw wordt de kerststal in de kooromgang van de Sint-Jan gebouwd. 

De kerststal is vanwege de coronamaatregelen alleen te bezoeken door vooraf een reservering te maken. Op www.kerststal-sint-jan.nl kun je een ticket met een tijdslot boeken. Bezoekers melden zich in het tijdslot bij de ingang van de kerststal. Een ticket kost 2 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Voor kinderen moet wel een ticket worden gereserveerd en ze bezoeken de kerststal samen met een volwassene. Zonder reservering is een bezoek aan de kerststal niet mogelijk. Kijk voor aanvullende informatie over de kerststal en het reserveren van tickets op de website: www.kerststal-sint-jan.nl.

Coronamaatregelen

Alle coronamaatregelen gelden ook voor het bezoek aan de kerststal. Draag dus een mondkapje, houd 1,5 meter afstand tot anderen, blijf thuis bij klachten en toon uw QR-code en uw identiteitsbewijs.

Thema kerststal

Onze wereld, onze samenleving hunkert naar verbinding, vrede, saamhorigheid en eenheid. Vandaar dat de kerststal in de Sint-Jan dit jaar ‘Kind dat volkeren verbindt’ als thema heeft. Centraal staan drie bruggen rondom de geboorteplaats van Jezus. Een brug zorgt immers voor verbinding. In de kerststal wordt het kind onder één van deze bruggen geboren. Hij is de verbinding in eigen persoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant