Een poppenspel dat geleidelijk verandert in William Shakespeare’s ultieme tragedie over de ouderdom. Te zien op donderdag 3 februari bij PERRON-3 in Rosmalen.
Een poppenspel dat geleidelijk verandert in William Shakespeare’s ultieme tragedie over de ouderdom. Te zien op donderdag 3 februari bij PERRON-3 in Rosmalen. Foto: Ministerie van Beeld

De legende van ‘King Lear’ komt tot leven bij PERRON-3 in Rosmalen

Kunst en cultuur 158 keer gelezen

ROSMALEN | Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril hebben zich in hun nieuwe voorstelling laten inspireren door de eeuwenoude legende van Koning Lear, een van de meest indrukwekkende toneelstukken van Shakespeare. Het publiek wordt meegezogen in een andere werkelijkheid en hoewel dit sprookjesachtige koningsdrama een indrukwekkend toneelstuk is, is het bovenal nog altijd akelig actueel.

Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: “Niets is wat het lijkt.” De nar: “Niets lijkt wat het is”. 

Lovende recensies

Ook recensenten hebben zich niet bepaald ingehouden over deze toneelbewerking en spreken dan ook vol lof over ‘King Lear’. De Theaterkrant noemde het “indrukwekkend en verrassend” en “Deze ‘King Lear’ is werkelijk zeer mooi en ontroerend”. De Volkrant kopte “Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken” en Scènes scheef: “De kracht van Ida van Dril is dat zij de kunst van het verhalen vertellen tot in de puntjes beheerst”. Kom jij ook kijken?

Praktische informatie

Fred Delfgaauw en Ida van Dril zie je op donderdag 3 februari in PERRON-3. Meer informatie en tickets vind je op de website: theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant