Bossche samenwerkingen met Huis73 aan de Hinthamerstraat: Volksuniversiteit Den Bosch en Cursus Boschlogie.
Bossche samenwerkingen met Huis73 aan de Hinthamerstraat: Volksuniversiteit Den Bosch en Cursus Boschlogie. Foto: Lieke Witlox

Huis73 omarmt Bossche samenwerkingen

Human Interest 215 keer gelezen

DEN BOSCH | Bij Huis73 komen kennis, ontmoeting en cultuur samen. Huis73 brengt mensen bij elkaar én ondersteunt het onderwijs en cultuurpartners in de stad. Mooie voorbeelden zijn de samenwerkingen met de Volksuniversiteit Den Bosch en Boschlogie.

Sinds 1 juni werken Huis73 en de Volksuniversiteit (VU) Den Bosch samen onder één dak. Door samen te werken bieden ze inwoners van de stad en omgeving nog meer mogelijkheden om zich persoonlijk te ontwikkelen. Bij Huis73 kun je vooral terecht voor cursussen op het gebied van kunst en cultuur. De Volksuniversiteit focust zich op taalcursussen, (kunst)geschiedenis, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. Binnen deze aandachtsgebieden hebben zij een uitgebreid en inspirerend aanbod tegen een aantrekkelijke prijs. Zo zijn er taalcursussen in maar liefst 12 talen. Samen ontwikkelen Huis73 en Volksuniversiteit ook cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van literatuur, schrijven en muziek. Kijk voor het cursusaanbod van de Volksuniversiteit op www.vudenbosch.nl en voor het aanbod van Huis73 op cursussen.huis73.nl.

Boschlogie

In november ging Huis73 een samenwerking aan met Boschlogie, dé cursus over de cultuurhistorie van ‘s-Hertogenbosch die al meer dan 30 jaar wordt aangeboden. Boschlogie sluit aan bij de rol van Huis73 als cultuur-educatief platform voor kennis en talentontwikkeling. Met de uitvoering van de cursusadministratie ondersteunt Huis73 de drijvende krachten achter deze populaire opleiding: Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch, Erfgoed ‘s-Hertogenbosch en het Koning Willem I College. Alle partners vinden het belangrijk dat de geschiedenis van de stad doorverteld wordt. En met succes. Tot op heden hebben al meer dan 3.200 cursisten het certificaat ontvangen en zij mogen zich ‘Boschloog’ noemen. Ook is er inmiddels een flinke wachtlijst. 

Volle kracht vooruit

Na bijna twee jaar corona-pauze kan Boschlogie in januari 2022 met Huis73 als vierde partner weer met volle kracht vooruit. Voorzitter van de werkgroep Martin de Louw: “Cursisten en docenten staan te popelen om te beginnen.” De organiserende werkgroep, allemaal vrijwilligers, zorgt voor de uitvoering van de cursussen en onderhoudt het contact met docenten en cursisten. Ook de docenten zijn allemaal vrijwilligers. ”Er zijn zoveel enthousiaste cursisten van de afgelopen 32 jaar, die hun enthousiasme voor Boschlogie weer overbrengen op hun omgeving. Dit resulteert in steeds nieuwe deelnemers, waardoor reclame maken niet nodig is”, aldus De Louw: “Veel cursisten hebben ook jaren later nog contact met elkaar. Het zijn vaak hechte groepen met één gemeenschappelijk deler: de cultuur en historie van de stad. Geweldig om te begeleiden!” Meer info op www.boschlogie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant