Edon Maxhuni (Heroes Den Bosch) in duel met Neil Mastic van Basketbal Academie Limburg. Foto: Robert Verboon

Heroes Den Bosch herpakt zich met dubbele overwinning

Sport 296 keer gelezen

DEN BOSCH | Heroes Den Bosch heeft de eerste wedstrijd van het tweeluik met Den Helder Suns in de kwartfinale van de Basketball Cup zaterdagavond gewonnen. Met 63-80 was de ploeg van Erik Braal te sterk voor de Heldenaren. Donderdag wonnen de Bosschenaren ook al de uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg.

door Rob de Keijzer

In de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar werd Basketbal Academie Limburg in eigen huis met 77-87 verslagen. Na twee kwarten staat Heroes Den Bosch nog met 11 punten achter, maar na rust weet de ploeg dan toch de 15e overwinning van dit seizoen te pakken. Mike Carlson en Austin Price zijn de topscorers namens Heroes Den Bosch met ieder 15 punten. Clay Mounce komt tot 14 punten.

BAL beschikt vanwege coronabesmettingen over slechts zeven spelers in de rotatie. Maar daar is in het eerste kwart niet veel van te merken. Q1 gaat dan ook met 25-19 naar de thuisploeg. Ook in het tweede kwart heeft Heroes Den Bosch nog geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Het is dan ook BAL dat met een 50-39 voorsprong aan de thee gaat.

Met 15-25 gaat het derde kwart naar Heroes Den Bosch. BAL opent nog wel de score dit kwart, maar het zijn Carlson en Maxhuni die met hun scores de achterstand verkleinen tot 8 punten: 57-49. Mounce tilt met een lay-up de score naar 58-51 en even later is het weer Mounce die met 8 punten op rij Heroes Den Bosch naar 63-62 gooit. Daarna zet Boy van Vliet zijn ploeg eindelijk weer op voorsprong in deze wedstrijd: 63-64. Mitchell zorgt er vervolgens voor dat BAL toch nog met een voorsprong het laatste kwart in gaat: 65-64.

Heroes Den Bosch pakt in het laatste kwart eindelijk het initiatief in de wedstrijd. De Bosschenaren tillen de score naar 71-74 en even later wordt de voorsprong nog groter na maar liefst 8 punten van Shane Hammink: 73-82. Carlson brengt via twee vrije worpen zijn totaal naar 15 punten. Hetzelfde doet Price even later met een loepzuivere driepunter. Makkelijk ging het zeker niet, maar met 77-87 kon de ploeg van Erik Braal na het laatste fluitsignaal toch de winst meenemen uit Weert.

Tweeluik tegen Den Helder Suns

Twee dagen later - zaterdagavond - mocht Heroes Den Bosch opnieuw aan de bak. Ditmaal stond in Den Helder het eerste deel van het tweeluik tegen Den Helder Suns in de kwartfinale van de Basketball Cup op het programma. Heroes kent een bliksemstart. Na ruim één minuut spelen staat het al 0-8 voor de Bosschenaren en het eerste kwart eindigt in een 10-26 voorsprong. In het tweede kwart gaat de score gelijk op. Na zes minuten spelen staat er een kwartstand van 3-3 op het bord. Carlson weet na een time-out van Den Bosch twee vrije worpen te verzilveren en met nog twee minuten te spelen is de kwartstand 5-5. Uiteindelijk scoren beide ploegen het tweede kwart 10 punten met een ruststand van 20-36 tot gevolg.

Den Helder Suns komt feller uit de kleedkamer. Via een 12-5 run pakken ze een gedeelte van de achterstand terug en bij de stand van 32-41 pakt coach Erik Braal de time-out. Het verschil van negen punten blijft daarna lang intact, maar Den Helder Suns komt dit kwart toch weer wat dichterbij. Q3 gaat met 26-22 naar de thuisploeg waardoor het laatste kwart begint bij een 46-58 stand. Twee snelle driepunters brengen Den Helder Suns nog dichterbij, maar daarna stokt de productie van de thuisploeg. Heroes Den Bosch gaat daarentegen steeds beter het schot vinden via Van der Mars, Helfrich en Price waarmee het beslissende gaatje lijkt geslagen. Uiteindelijk keert Heroes met een 63-80 eindstand huiswaarts. De uitslag van de tweede ontmoeting in het tweeluik tegen Den Helder Suns was bij het naar de pers gaan van deze krant nog niet bekend. Kijk hiervoor op heroesdenbosch.com.