FC Den Bosch verloor in eigen huis met 0-2 van FC Eindhoven. De laatste 5 competitiewedstrijden werd er 4 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. Een zege op TOP Oss is dan ook zeer welkom. Foto: Henk van Esch

FC Den Bosch verliest in eigen huis derby tegen FC Eindhoven

Sport 213 keer gelezen

DEN BOSCH | Een Brabants onderonsje op de vrijdagavond. FC Den Bosch speelde tegen FC Eindhoven. De uitploeg kwam al snel op voorsprong, waarna ze in de tweede helft de score uit wisten te breiden. 0-2.

Al voordat de wedstrijd goed en wel gestart was, lag de bal er al in. Vanuit een corner in de tweede minuut kopte uitgerekend Bosschenaar Jort van der Sande de uitploeg op voorsprong: 1-0. FC Eindhoven had in de beginfase het betere van het spel én de kansen. Eerst was de ploeg via een vrije trap van Sleegers en de rebound van Verreth gevaarlijk, daarna was het Charles-Andreas Brym met een grote kans. De Canadees international snelde de Bossche defensie voorbij, waarna hij oog-in-oog kwam met Wouter van der Steen. De doelman was alert en stopte het schot.

Nadat de openingsfase voor FC Eindhoven was, leek FC Den Bosch beter in de wedstrijd te komen. Na een kwart wedstrijd meldde FC Den Bosch zich met het eerste schot op doel. Jeremy Cijntje kwam vanaf rechts naar binnen en schoot met links in de handen van FCE-goalie Bertrams. Enkele minuten later schoot Halilovic rakelings naast en met precies een half uur op de klok kopte Steven van der Heijden net over.
Richting het einde van de eerste helft was FC Eindhoven weer gevaarlijk, met als grootste kans een poging van Joey Sleegers. De buitenspeler kwam 1-op-1 met Van der Steen na een fraaie steekbal van De Keersmaecker. De keeper kwam als winnaar uit de strijd en hield FC Den Bosch in de wedstrijd.

De tweede helft begon wat tam. De eerste doelpoging kwam er pas in minuut 53. Joey Sleegers vond de ruimte om uit te halen, maar schoot net over. Na een uur spelen kwam ook FC Den Bosch voor het eerst voor het doel. Een voorzet van Soufyan Ahannach werd door Jeremy Cijntje slim terug gekopt op Ryan Leijten. Vanaf een metertje of tien leek Ryan Leijten de Bosschenaren op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet raakte te lat. Uit de tegenaanval die volgde verdubbelde FC Eindhoven de voorsprong. Jasper Dahlhaus kreeg de bal voor zijn voeten in het zestienmetergebied en zette met een rollertje de Eindhovenaren op 0-2.

Na rust waren de kansen schaarser dan in het eerste bedrijf. Het spel in de tweede helft was wat rommelig. Kleine kansjes waren er nog voor beide ploegen, maar dichtbij een doelpunt kwamen de teams niet meer. Alleen een poging van Brian de Keersmaecker in blessuretijd was noemenswaardig. De middenvelder speelde zichzelf mooi vrij, maar schoot hoog over.

Vrijdag uit tegen Top Oss

Zo verliest FC Den Bosch van FC Eindhoven met 0-2. Aanstaande vrijdagavond staat er opnieuw een Brabantse derby op het programma. De ploeg van trainer Jack de Gier speelt dan uit tegen TOP Oss. De aftrap is om 20.00 uur.

Publiek mogelijk weer welkom

Hopelijk kan deze wedstrijd weer met publiek gespeeld worden. Onlangs publiceerden Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie namelijk een gezamenlijk statement waarin de intentie werd uitgesproken om vanaf 28 januari mét publiek in de stadions te gaan voetballen. FC Den Bosch staat volledig achter dit statement en staat te trappelen om de poorten van Stadion De Vliert voor haar fans weer open te gooien! Dat móet ook kunnen. Het betaald voetbal heeft immers aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren, door gedegen controles en afspraken in het stadion. Zodra er meer duidelijkheid is, deelt FC Den Bosch dit direct via de bekende mediakanalen. Hou voor het laatste nieuws de website van FC Den Bosch in de gaten: www.fcdenbosch.nl.