Vrijdagmiddag kon de vlag alvast uit. De verwachting is dat de bewoners eind 2023 het pand kunnen betrekken. (Foto: Jasper Toeli Fotografie)
Vrijdagmiddag kon de vlag alvast uit. De verwachting is dat de bewoners eind 2023 het pand kunnen betrekken. (Foto: Jasper Toeli Fotografie) Foto: Jasper Toeli Fotografie

Bouwproject Boschgaard in Oost bereikt hoogste punt

Wonen 243 keer gelezen

DEN BOSCH | Vrijdag 13 mei bereikte Boschgaard in Den Bosch Oost het hoogste punt. Het project met 19 sociale huurwoningen en een buurtcentrum vierde dat met een feestje voor alle betrokkenen. 

Omdat de dakspanten erop staan en daarmee de top bereikt is, kon vrijdagmiddag de vlag uit. “Dit is een hele mijlpaal voor ons. Na jaren plannen en praten, staat er nu een heel gebouw!”, aldus mede-initiatiefnemer Jochem Kromhout. Samen met een groep toekomstige bewoners ging Kromhout de samenwerking aan met woningcorporatie Zayaz, architect Superuse en Bouwbedrijf Versteegden. Boschgaard wordt circulair gebouwd, van zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Zo komen de dakspanten uit de oude bibliotheek van Sint Michielsgestel. Voor de aannemer nog best een uitdaging. “Het werken met hergebruikte materialen is natuurlijk niet zo simpel”, aldus Mark Versteegden: “Maar door een goede samenwerking met de bewonersgroep lukt het wel. Zij zoeken de materialen en bereiden ze voor voor de bouw.” Boschgaard is overigens nog niet klaar. “Dit is pas het éérste hoogste punt. Er komen nog twee daken naast”, geeft Jochem lachend toe: “Maar na zoveel jaar waren we toe aan een momentje om te vieren!”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant