Digitalisering en visualisatie bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch.
Digitalisering en visualisatie bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Foto: Erfgoed 's-Hertogenbosch

Erfgoed en Dataweek over digitaliseren Bosch erfgoed

Historie 151 keer gelezen

DEN BOSCH | Van 27 juni tot en met 2 juli staat ’s-Hertogenbosch weer in het teken van de Data Week NL. Voor Erfgoed ’s-Hertogenbosch een goede gelegenheid om te laten zien wat zij doen op het gebied van data en digitalisering. Deze afdeling van de gemeente is samen met andere partners (o.a. JADS, SintLucas, Avans) erg actief met het digitaliseren en visualiseren van erfgoed in ’s-Hertogenbosch. Erfgoed ’s-Hertogenbosch is aanwezig tijdens de publieksdag op zaterdag 2 juli tussen 10.00 en 17.00 uur

Op de publieksdag kunt u kennis maken met de Virtual Reality-game van SintLucas. Dit is een spel voor kinderen dat speelt bij de historische Pieckepoort, maar ook op de Markt anno 1500. Verder worden er demonstraties gegeven van het 3D-scannen van historische objecten. Als bezoeker kunt u zelf kijken op de nieuwe interactieve monumentenkaart, kunt u VR-tours door de stad maken, werken met de beeldverkenner met duizenden historische afbeeldingen uit de gemeente, de visualisatie van de registratie van bezoekers aan de stadspoorten in de 17de en 18de eeuw en de prachtige website ’s-Hertogenbosch op de kaart. De aanwezige medewerkers van Erfgoed ’s-Hertogenbosch geven toelichting.

Tijd en plaats

De publieksdag met Erfgoed ‘s-Hertogenbosch vindt plaats op zaterdag 2 juli tussen 10.00 en 17.00 uur op het voormalig Grasso-terrein aan de Paardskerkhofweg 15 te ‘s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie op dataweeknl.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant