Voorzitter Rob Almering met de nieuwe hoofdcoach van Heren 1 Marc Lammers.
Voorzitter Rob Almering met de nieuwe hoofdcoach van Heren 1 Marc Lammers. Foto: HC Den Bosch

Marc Lammers nieuwe hoofdcoach Heren 1 HC ‘s-Hertogenbosch

Sport 202 keer gelezen

DEN BOSCH | Met ingang van het nieuwe seizoen is Marc Lammers de nieuwe hoofdcoach van de mannen van HC Den Bosch. Als clubicoon is hij al jaren betrokken als adviseur/klankbord bij de club. 

De nationale- en internationale succescoach heeft al eerder zowel de dames als de mannen van Den Bosch gecoacht. Marc is altijd met de club in contact geweest om mee te denken over een nieuwe toekomstige coach en de ondersteuning daarvan na het vertrek van Eric Verboom. Marc is niet nieuw voor de huidige selectie. Hij gaf de afgelopen 5 jaar al structureel training op de dinsdag aan de mannen van Den Bosch. Afgelopen periode is Marc verschillende keren benaderd voor het coachschap door andere hoofdklasse clubs. Het ‘coach-vlammetje’ is door deze interesse weer bij hem aangewakkerd waardoor hij tot de conclusie kwam dat hij weer heel graag zelf wilde gaan coachen. “Op clubniveau is er maar één club waar ik wil coachen en dat is Den Bosch. Ik heb erg veel vertrouwen in de huidige selectie die er staat en zie veel mogelijkheden om samen goed te presteren”, aldus Marc zelf.

Investeren in de toekomst

Voorzitter Rob Almering is zeer blij dat Marc het uitgestippelde beleid van de club omarmt. “Met Marc aan boord als hoofdcoach en assistent Simon van der Loo, hebben we de beschikking over de gewenste samenstelling van de staf die het maximale uit deze jonge talentvolle groep kan halen. Het feit dat we in staat zijn om de eerste keeper van het Duits nationale team aan te trekken, bijna alle topspelers kunnen behouden, laat zien dat we willen én kunnen investeren in de toekomst.”

Voorbereidingen Heren 1

Een deel van de selectie van Heren 1 begint 2 augustus met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen, gedurende de dagen erna zullen verschillende spelers aanhaken. De voorbereidingen van zowel Heren 1 als Dames 1 zullen te zijner tijd op de website gepubliceerd worden: www.hcdenbosch.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant