Het Bossche Jeugdparlement kwam op vrijdag 24 juni bijeen bij Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch. (Foto: Natalie van Dishoeck)
Het Bossche Jeugdparlement kwam op vrijdag 24 juni bijeen bij Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch. (Foto: Natalie van Dishoeck) Foto: Natalie van Dishoeck

Bossche Jeugdparlement in gesprek met de gemeente

Onderwijs 251 keer gelezen

DEN BOSCH | Op vrijdag 24 juni kwamen de parlementsleden van het Bossche Jeugdparlement bijeen. Dit keer in Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. 

In dit parlement zijn 40 leerlingen vertegenwoordigd van de volgende scholen in het voortgezet onderwijs: Ds. Pierson College, Bossche Vakschool, St. Janslyceum, Yuverta, Stedelijk Gymnasium ‘s-Hertogenbosch en Van Maerlant. De parlementsleden zijn sinds november 2021 actief in een zestal commissies met de volgende thema’s: online privacy, LHBTQI+, eenzaamheid onder ouderen én jongeren, lachgas en zwerfafval. Op 24 juni presenteerden de commissies hun eindresultaten onder leiding van voorzitter Aino Kuit (leerling van de het St. Janslyceum). 

De commissies overhandigden de voorstellen aan Rob Ceelen (afdelingshoofd jeugd van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en voor dit parlement plaatsvervangend wethouder) en aan Jean Wiertz (rector Sint Janslyceum en plaatsvervangend burgemeester namens de gezamenlijke scholen voortgezet onderwijs). Beiden gaven aan het komende schooljaar met de ingediende voorstellen aan de slag te gaan. Het volgende jeugdparlement is in november 2022. Kijk voor meer informatie op www.bosschejeugdparlement.nl.

Het Bossche Jeugdparlement kwam op vrijdag 24 juni bijeen bij Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant