Foto van het naaiatelier van confectie-industrie Lambooy-Klunder aan de Mathildastraat 3 in Den Bosch.
Foto van het naaiatelier van confectie-industrie Lambooy-Klunder aan de Mathildastraat 3 in Den Bosch. Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Ons Den Bosch van weleer: werken bij Lambooy-Klunder

Historie 673 keer gelezen

DEN BOSCH | Iedere twee weken plaatsen wij historische foto’s onder de noemer ‘Ons Den Bosch van weleer’. Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

De zomervakantie komt er weer met rasse schreden aan. Maar voordat het eindelijk zover is, moeten de meesten van ons wel nog een paar weken hard werken, net zoals de medewerkers van confectie-industrie Lambooy-Klunder in Den Bosch. Op bovenstaande foto die in 1949 gemaakt is, zien we de medewerkers van het naaiatelier op de eerste verdieping van het fabrieksgebouw aan de Mathildastraat aan het werk.
Net als vorig jaar valt de zomervakantie in onze regio (Zuid) weer laat. Deze begint op zaterdag 23 juli en duurt tot en met zondag 4 september. Daarmee zijn wij dit jaar de laatste regio in Nederland die vakantie heeft. In de regio Midden start de zomervakantie al aan het einde van deze week (zaterdag 9 juli) en de regio Noord volgt een week later (16 juli).

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch is hét kennis- en informatiecentrum in de gemeente op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Kijk voor meer foto’s en verhalen op www.erfgoedshertogenbosch.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant