Van Karin Bloemen tot Iris Hond: Theater aan de Parade haalt ze allemaal naar Den Bosch. (Foto: Erwin Olaf)
Van Karin Bloemen tot Iris Hond: Theater aan de Parade haalt ze allemaal naar Den Bosch. (Foto: Erwin Olaf) Foto: Erwin Olaf

Van Karin Bloemen tot Iris Hond: Theater aan de Parade haalt ze allemaal naar Den Bosch

Kunst en cultuur 229 keer gelezen

DEN BOSCH | Deze zomer wordt een cultureel hete zomer bij Theater aan de Parade. Met o.a. de TUINSESSIES en BLVRD Theater aan de Parade kan iedereen zich overladen met uitstapjes, om in september te starten met een gloednieuw theaterseizoen. Theater aan de Parade gaat nog één jaar op tournee langs diverse locaties in de stad en regio, om daarna in het najaar van 2023 de deuren van het nieuwe theater te openen.

Tot het zover is heeft Theater aan de Parade weer een flink aantal parels van voorstellingen op het programma staan. Groots en minder groot, verhelderend en verdiepend, muzikaal en grappig. Ook dit jaar zorgt het theater voor een diverse programmering voor jong en oud.

Daniël Arends – 19 april

Afgelopen november speelde Daniël Arends HAL8 in de Brabanthallen maar liefst twee avonden helemaal plat. Genoeg redenen om hem opnieuw een podium te geven. Hij speelt niet een, maar twee shows op één avond. Daniël is grappig, de koning van het improviseren en het publiek op de voorste rij zit niet veilig. Er is geen muziek, geen rode draad en geen gedoe. Of zoals Daniël zelf zegt: “Ik zou maar naar deze gaan, volgende show ga ik waarschijnlijk weer moeilijk lopen doen”. Kies 1, of ga voor allebei. Het maakt Daniël niet zoveel uit.

Christel de Laat – 18 april

Theater aan de Parade nodigt de Schijndelse comédienne Christel de Laat opnieuw uit. En ze is weer ouderwets op dreef. Christel vertelt over haar worsteling met het leven. Ze spaart niemand, ook zichzelf niet. Zonder schaamte gooit ze al haar frustraties op tafel. Van gekmakende bureaucratie tot ellendige bevolkingsonderzoeken en van irritante kinderen tot haar eigen fysieke ongemakken.

Iris Hond – 9 september

Ze weet mensen te raken en te inspireren met haar duizelingwekkende pianospel: Iris Hond keert terug naar Den Bosch met haar vertaling van Ludovico Einaudi’s muziek. Ze speelt composities die dicht bij haar staan. Naast favoriete stukken van, natuurlijk, Einaudi en Chopin speelt ze ook haar eigen werk. Het publiek kan zich opmaken voor een betoverende avond klassieke muziek vol intense pianomelodieën.

Momentum – 1 december

Duik in een wereld vol intrige, sabotage, vreemdgaan en moddergooien. ‘Momentum’ gaat over een politiek echtpaar in crisis op het hoogtepunt van de macht. First Lady Ebba (Astrid van Eck) doet er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Door misverstanden en verkeerde beslissingen raken ze verder van elkaar verwijderd. Ebba maakt een rigoureuze keuze, maar zal haar man haar hierin steunen?

Blind Date (try-out) – 21 september

Zonder vooroordelen op blind date gaan lijkt tegenwoordig onmogelijk. Met alle datingsites en apps heb je al snel je oordeel klaar. In ‘Blind Date’ volgen we Bob (Freek Bartels) en Jenny (Brigitte Heitzer) tijdens hun allereerste date. Dat is inclusief alle ongemak en gênante momenten die om de hoek komen kijken tijdens zo’n eerste ontmoeting.

Karin Bloemen & Cor Bakker – 16 maart

Zeg maar dag tegen Zoom en de hele avond achter een beeldscherm zitten. Karin Bloemen en Cor Bakker komen weer ouderwets naar het theater. Want waar waren we ook alweer gebleven? De avond wordt gevuld met conferences en de mooiste liedjes. En heel belangrijk: het C-woord mag niet genoemd worden.

Meer informatie over de voorstellingen en tickets vind je via theateraandeparade.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant