Luuk is geboren met het Syndroom van Down en samen met zijn oma Clasien fietst hij regelmatig op een duofiets van Fietsmaatjes Den Bosch. Clasien is ook coördinator Maaspoort bij Fietsmaatjes Den Bosch.
Luuk is geboren met het Syndroom van Down en samen met zijn oma Clasien fietst hij regelmatig op een duofiets van Fietsmaatjes Den Bosch. Clasien is ook coördinator Maaspoort bij Fietsmaatjes Den Bosch.

Meld uw held aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2022

Human Interest 453 keer gelezen

DEN BOSCH | Ook dit jaar wordt in ‘s-Hertogenbosch de Toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Deze gaat naar een inwoner of organisatie die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking.

Aanmelden voor de Toegankelijkheidsprijs kan nog tot en met donderdag 7 juli. Uit alle aanmeldingen kiest de jury drie genomineerden. Daaruit volgt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2022. De prijs omvat wisseltrofee ‘Haantje de Voorste’ en een geldbedrag van 3.000 euro. De winnaar wordt op 6 oktober - in de Week van de Toegankelijkheid - bekendgemaakt. Kent u een held die zorgt dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een beperking? Meld uw held dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs. Denk bijvoorbeeld aan iemand als Clasien (foto). Zij is coördinator bij Fietsmaatjes Den Bosch én fietst regelmatig met haar kleinzoon Luuk op een duofiets. Of bijvoorbeeld de buurvrouw, die elke week hardloopt met iemand met een visuele beperking. Of een bedrijf dat iedereen de kans geeft op een fijne baan die bij je past, ook als je een arbeidsbeperking hebt. Of dat ene festival, dat zorgt dat het volledig toegankelijk is. Ook voor bezoekers met een beperking. Kijk voor het aanmelden van kandidaten en aanvullende informatie op de website: www.s-hertogenbosch.nl/toegankelijkheidsprijs.

Winnaar 2021

Vorig jaar won Theaterfestival Boulevard de Toegankelijkheidsprijs. Het festival wil iedereen verwelkomen, zowel mensen met als mensen zonder beperking. Samen met ervaringsdeskundigen werken ze aan toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking.

Ook Carlijn Beers en Paul van Gellecom sprongen er vorig jaar uit. Carlijn is gastvrouw bij VrijwilligersAcademie073. Met haar scherpe blik en eigen ervaring is ze een belangrijke ambassadeur voor vrijwilligerswerk en inclusie. Paul is regiocoördinator bij Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel Brabant. Hij gebruikt zijn eigen kennis en ervaring om mensen met een niet-zichtbare handicap of niet-aangeboren hersenletsel te helpen.

Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen een toegankelijke gemeente zijn, waar iedereen welkom is. Een plek waar iedereen kan wonen, werken, leren, sporten en plezier maken. Als gemeente hebben we hierin een taak, maar we kunnen het niet alleen. Samen kunnen we zorgen dat iedereen kan meedoen. Gelukkig gebeurt er al veel. Met de Toegankelijkheidsprijs willen we laten zien wie zich hier al voor inzetten en willen we deze helden extra in het zonnetje zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant