Afbeelding

Achtste editie van kunstwedstrijd Oog van Oss

Algemeen 584 keer gelezen

OSS | Voor de achtste keer organiseert Stichting Kunst en Cultuur K26 de kunstwedstrijd het ‘Oog van Oss’. Bij K26 zijn 33 kunstenaars aangesloten. Maar nieuw talent is altijd welkom.

K26 nodigt beginnend kunstenaars uit Oss en regio uit deel te nemen aan deze inmiddels bekende en succesvolle kunstwedstrijd. Bij het ‘Oog van Oss’ zijn alle kunstdisciplines toegestaan: van schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glaskunst tot textiele vormen. De wedstrijd heeft geen thema. Je mag zelf je fantasie gebruiken, de mogelijkheden zijn groot. Jouw gekozen kunstwerk wordt geëxposeerd in K26 aan de Kruisstraat 26 in het Osse centrum.
Een team van drie professionals beoordeelt de werken. Deze jury bestaat uit Coen Bais (directeur van theater De Lievekamp), Henny Schakenraad (beeldend kunstenaar en initiator van kunstprojecten) en Jet Smeets (directeur van de Muzelinck Kunsteducatie). De eerste prijs is de trofee ‘Oog van Oss’. Die wordt uitgereikt tijdens de officiële opening op zondag 19 juni om 15.00 uur. Deze trofee is een kunstwerk van Wim Lemmens, één van de leden van K26. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs.

Publiek stemt mee
Iedere bezoeker kan tijdens het verloop van de expositie tot en met 21 juli een stem uitbrengen op het werk van zijn of haar voorkeur. Op 24 juli, de laatste dag van de expositie, wordt om 16.00 uur de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Na deze bekendmaking eindigt het ‘Oog van Oss’ en neemt elke kunstenaar zijn werk(en) mee naar huis.

Inschrijven
De inschrijving loopt tot 6 juni. Je mag maximaal twee kunstwerken inleveren. Je kunstwerk mag niet groter zijn dat 100 x 100 centimeter en niet meer dan 20 kilo wegen. Je levert het zo aan dat het direct kan worden opgehangen. Een ruimtelijk werk lever je aan met sokkel. Jouw kunstwerk mag niet eerder in K26 getoond zijn. Meer informatie op www.k26.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant