Scouting Ravenstein.
Scouting Ravenstein.

Scouting Ravenstein stopt na 76 jaar: ‘Met pijn in ons hart stoppen we ermee’

Algemeen 1.332 keer gelezen

RAVENSTEIN | Het bestuur van Scouting Ravenstein heeft besloten alle activiteiten stop te zetten. Daarmee komt er na 76 jaar een eind aan Stichting Scouting Groot Ravenstein. 

“De afgelopen jaren hebben we als stichting een groot aantal activiteiten ontplooid om meer leden, leiding en bestuursleden te werven. Op sociale media zijn items geplaatst, open dagen zijn georganiseerd en we hebben ons nadrukkelijk laten zien tijdens verschillende activiteiten in Ravenstein. Deze acties hebben steeds niet tot het gewenste resultaat geleid”, aldus het bestuur. “Na het verlies van de voorzitter in oktober 2019 heeft het bestuur zich weer moeten herpakken en kwam er een plan van aanpak om het ledenaantal te vergroten, het gebouw op te knappen en te zorgen voor een solide basis om scouting Ravenstein weer toekomstbestendig te maken. Helaas gooide corona roet in het eten en heeft een groot deel van deze plannen niet tot voltooiing kunnen komen.”
Naast het uitblijven van genoeg nieuwe leden, de groep telt op dit moment namelijk nog maar 18 jeugdleden, is er een structureel tekort aan bestuursleden en met name leiding om een speltak te draaien. “Deze continue krappe bezetting van de leiding en het bestuur maakt dit dat we niet meer in staat zijn scoutingactiviteiten te ontplooien op een manier zoals wij dat willen. We hebben daarom met ontzettend veel pijn in het hart moeten besluiten om met Scouting Ravenstein te stoppen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant