Trammelant met 'Dendrasjnapol' in 2018.
Trammelant met 'Dendrasjnapol' in 2018.

Trammelant speelt ‘Gender Neutraal’ in open lucht

Algemeen 277 keer gelezen

RAVENSTEIN | Het vrijgevochten gezelschap Trammelant speelt in de open lucht de productie Gender Neutraal. Op zaterdag 23 juli staan ze bij De Keurvorst in Ravenstein. Breng je eigen stoel mee. 

Er zijn geen statuten of organigram. Er is vooral een gezellige groep mensen die allemaal graag theater maken. Spel en veel muzikale klanken van het Trammelant Orkestje vormen een geheel dat regelmatig doet twijfelen tussen lachen en schaterlachen. Trammelant komt al jaren iedere keer weer tot een voorstelling waar honderden bezoekers zich op verheugen en aan laven. Trammelant speelt op schitterende plekken in de streek, buiten, op platte karren die vaak een onherkenbaar fundament zijn van steeds andere taferelen. Afwisseling, innovatie, nieuwe-tijd-denken, oude-tijd-denken, ook de voorstelling van dit jaar zit er vol van .In juli ‘22 speelt Trammelant dus ‘Gender Neutraal’. Wim Wijnakker bewerkte Twelfth Night van Wiliam Shakespeare tot een absurdistisch en hilarisch gedrocht. Wat overeind bleef is de gedachte: niets is wat het lijkt te zijn. Na afloop volgt een gezellig samenzijn met de vele toeschouwers die jaarlijks met eigen meegebrachte stoelen (!) van de voorstelling komen genieten in een ongedwongen sfeer, vaak bij een vuurtje.
De entree is gratis, na afloop gaat wel de pet rond. “Van het opgehaalde geld kunnen we bouwen, ruimte huren, kostuums maken, wat eten tijdens de speelweekenden. Wanneer we financiële tegenslag hebben, doen we beroep op de subsidie die ons jaarlijks aangeboden wordt. Dat gebeurde 2 of 3 keer in de 40 jaar dat we bestaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant