Oefenen voor de processie.
Oefenen voor de processie.

Osse Opera treedt op in productie ‘Opera onder de sterren’

Algemeen 569 keer gelezen

OSS/HEESWIJK-DINTHER | De Osse Opera treedt komende zaterdag 9 juli om 20.30 uur samen met de Vereniging Bossche Opera op in de productie ‘Opera onder de sterren’ in het Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther. 150 productiemedewerkers, waarvan zo’n tachtig zangers- zullen in de ‘arena’ samen met vijf professionele solisten en met begeleiding van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch, de opera Cavalleria rusticana scenisch gaan opvoeren.

In 1889 schreef een Italiaanse muziekuitgeverij een prijsvraag uit voor een opera. Een volslagen onbekende componist, de 26-jarige Pietro Mascagni (1863-1945) won de eerste prijs en het werk, met onder andere het wereldberoemde Intermezzo Sinfonico en het veel bezongen Paaskoor, was binnen twee jaar één van de meest uitgevoerde opera’s ter wereld. De première vond plaats op 17 mei 1890.
Het Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch speelt voor de pauze werk van Puccini en begeleidt solisten en koren met stukken van Verdi en Bizet. Na de pauze zingen en spelen de zangers het verhaal van liefde, overspel en dood in de vijf kwartier durende eenakter Cavalleria rusticana, wat zoiets betekent als Boerse Ridderlijkheid.
Onder verschillende weersomstandigheden werd er al vroeg begonnen met de repetities. De productie wordt gespeeld zonder overkapping. Bij toch slecht weer op 9 juli wordt de uitvoering verplaatst naar zondag 10 juli. Voor uw comfort: neem een zitkussen mee. Kaarten zijn te koop via kersouwe.nl/agenda/operaonder-de-sterren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant