Afbeelding

Kater en knuffelkont Hans zoekt een leuk baasje

Human Interest 354 keer gelezen

UDEN | Het asieldier van de week is deze knappe kater Hans, geschatte geboortedatum 1 juni 2019. Hans was in het begin nog wat angstig voor ons, maar hij besloot op een dag dat we toch leuk zijn. Hij is nu een grote knuffelkont geworden, hij komt je al mauwend tegemoet gelopen.

Helaas is het leven niet allemaal naar goed geweest voor Hans; hij blijkt FIV te hebben, oftewel kattenaids. Dit is niet overdraagbaar op mensen, maar wel op andere katten. Daarom mag Hans niet vrij rondlopen, zodat hij geen andere katten kan besmetten. Hans kan gewoon oud worden met FIV. Interesse? Mail dan naar admin@hokazo.nl.

Hokazo nieuws
Bij Hokazo verblijven op dit moment een aantal FIV-katjes die wachten op een warm thuis. In de volksmond wordt FIV ook wel kattenaids genoemd, maar dat is niet terecht. FIV is vergelijkbaar met HIV bij mensen. En net als bij mensen kunnen katten met FIV ooit (vaak na vele jaren) aids krijgen, maar dit hoeft niet. FIV tast wel het afweersysteem van de kat aan, waardoor hij gevoeliger is voor infecties dan een gezonde kat. Met een beetje mazzel en goede zorgen, zoals goede voeding, kunnen FIV-katjes echter best oud worden. FIV is uitsluitend besmettelijk voor katten. Zoek je een lief maatje, denk dan ook eens aan een FIV-katje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant