Er zijn vele demonstraties en activiteiten gedurende de dag.
Er zijn vele demonstraties en activiteiten gedurende de dag.

Oude tijden herleven bij 15e Auwerwetse Boekelse Oogstdag

Algemeen 766 keer gelezen

BOEKEL | Op zondag 14 augustus is het weer zover: de Auwerwetse Boekelse Oogstdag. Deze traditionele en gratis toegankelijke oogstdag vindt plaats aan de Mutshoek in Boekel.

Oude tijden herleven bij de vele demonstraties en activiteiten, dat kan de bezoeker volop tussen 10.00 en 17.00 uur. Het jaarlijkse evenement trekt vele duizenden bezoekers uit de gehele regio. Parkeren en entree zijn gratis. Op de dag zullen er verschillende demo’s te zien zijn van het op diverse manieren oogsten van graan, mangels, aardappelen en maïs. Ook kan je herinneringen ophalen en maken bij het dorsen, ploegen, maaien met oude tractoren, stro persen, maaien met een zelfbinder en nog veel meer. Er is een grote oude stoommachine, en op het hoofdterrein loopt een ganzendrijver rond. Het gedorste graan zal gemalen worden en vervolgens zal de plaatselijke bakker daar brood van bakken, in een met hout gestookte oven. Dit hele proces kun je volgen.

Oude ambachten
Naast deze activiteiten zullen er rondom het oogstterrein diverse (ongeveer 150) oude tractoren, stationaire motoren en oude ambachten te bezichtigen zijn. Deze ambachten nemen je mee terug in de tijd en roepen bij velen herinneringen en vooral bij de jeugd vragen op. Op een apart terrein vertonen oude tractoren met diverse grondbewerkingsmachines hun kunsten. Voor de kinderen is er volop vertier: broodbakken, dierenweide, schminken, springkussen en een mooie kleine zweefmolen. Vanaf de kiosk zal muziek klinken. Ook kun je gratis met een huifkar meerijden of als gezin op de foto in auwerwetse kledingdracht. Meer info: boekelseoogstdag.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant