Jolijn, die ook te zien zal zijn in Theater Markant. (foto: Peggy de Haan)
Jolijn, die ook te zien zal zijn in Theater Markant. (foto: Peggy de Haan)

Musical Autumn Night met sterren en lokaal talent: ‘Alle grote musicals in één’

Kunst en cultuur 343 keer gelezen

UDEN | Tientallen musicalnummers vliegen je om de oren op woensdag 19 oktober, wanneer de Musical Autumn Night neerstrijkt in Theater Markant. Musicalsterren uit allerhande musicals trakteren je op musicalnummers uit hun eigen carrières, afwisselend met beroemde klassiekers en nieuwe musicalhits. De musical is een productie van Nathan Markuszower; met zijn 21 jaar de jongste theaterproducent van Nederland.

door Temmie van Uden

“Ik ben van kinds af aan groot liefhebber van musicals”, vertelt Nathan. “Toen ik erachter kwam dat in musicals spelen niets voor mij was, ben ik gaan denken welke andere rol ik in het musicalvak op me kon nemen.” Het werd PR- en productiewerk, en hij zette in coronatijd zijn eigen productiebedrijf voor musicals en theater op. Tot nu toe produceerde hij voornamelijk musicals, met dit jaar dus Musical Autumn Night. “Deze voorstelling hebben we in meerdere steden opgevoerd, maar die op woensdag 19 oktober is exclusief gemaakt voor Uden. Het ensemble bestaat grotendeels uit leden die meededen aan de Udense musical. Zij zijn zowel op de voor- als achtergrond te zien. Dat maakt het voor het publiek extra leuk en herkenbaar. Samen met de musicalartiesten wordt het een mooie combinatie van ervaren artiesten en lokale talenten.”

Gevarieerde avond
De artiesten worden begeleid door een live band. De muzikale begeleiding ligt in handen van Rosite van der Woude, Koen van Velzen en Jolle Mooren. “Het wordt hele gevarieerde avond, met voor ieder wat wils. Jong en oud, alle generaties worden bediend”, verzekert de producer.

Namen
De grote namen die meedoen in Uden zijn Jolijn Henneman (o.a. Mamma Mia! en Grease), Annefleur van den Berg (o.a. Mamma Mia! en Grease), Channah Hewwit (o.a TINA en The Lion King), David van den Tempel (o.a Titanic en Soldaat van Oranje) en Elindo Avastia (o.a Kinky Boots en Frozen). Uden is de laatste van de reeks Musical Autumn Night voorstellingen. “Alle grote musicals in één, dat wil je niet missen toch?”, aldus Nathan. De avond begint om 20.15 uur en een ticket koop je voor 27 euro via markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant