B en W wil bouw wijk Kromstraat doorzetten, ondanks bezwaren

OSS | De gemeente Oss zet de plannen voor een nieuw te bouwen wijk van 29 huizen aan de Kromstraat door. De zestien ingediende zienswijzen van vooral omwonenden die het niet met de bouw eens zijn, leiden niet tot aanpassingen van het bestemmingsplan.

door de redactie

Hendriks Projectontwikkeling BV wil 29 nieuwe grondgebonden woningen realiseren op de percelen die (grotendeels) gelegen zijn achter de bestaande woningen tussen Kromstraat 62 en 86 in Oss. Hiervan zijn er 9 goedkope huurwoningen onder de huurliberalisatiegrens. Voor deze ontwikkeling is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen in het kader van de vaststellingsprocedure. Er zijn zestien zienswijzen ingediend. Deze leiden niet tot aanpassingen aan het bestemmingsplan.
De ambtshalve aanpassingen die zijn aangebracht, zijn gering. In de nota zienswijzen en wijziging wordt dit verder toegelicht. Het bestemmingsplan kan aan de gemeenteraad worden aangeboden voor vaststelling. Over het ontwerpbesluit hogere waarden zijn geen zienswijzen ingediend. Een hogere grenswaarde voor de nieuw te bouwen woningen kan worden vastgesteld door het college.