Danny Vera is een van de headliners op Muze Misse (foto Escha Tanihatu).
Danny Vera is een van de headliners op Muze Misse (foto Escha Tanihatu). Foto: Escha Tanihatu

Vera en Sven Hammond muzikale top op de Muze Misse-zaterdag

OSS |  Vraagje: welke Nederlandse artiest heeft tot het einde van het jaar een reeks vrijwel geheel uitverkochte shows en is op Muze Misse nog wel te zien, voor de snelle beslisser?

Natuurlijk hebben we het over Danny Vera. De Middelburgse singer-songwriter, waarbij alles wat hij aanraakt lijkt te veranderen in goud. Het meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound. Vera (van 1977) schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Vera de afgelopen jaren de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren.
De Americana-zanger begon ooit in de kroeg, groeide gestaag door naar de grote zalen en festivals en kreeg landelijke bekendheid door zijn optredens als huisband van Voetbal International, nu Voetbal Inside.
In het voorjaar van 2019 scoorde Danny Vera zijn eerste nationale hit met zijn nummer ‘Roller Coaster’. De song werd benoemd als Topsong bij Radio 2, Alarm Schijf op Qmusic en Harde Schijf op radio538 en bereikte de toppositie op iTunes. Het nummer verbrak een Nederlands record met de langst genoteerde top 40 hit, zonder ooit te zijn doorgedrongen tot de eerste 20.
Zijn hit ‘Roller Coaster’ was dat jaar zelfs de hoogste nieuwe binnenkomer ooit in de Top2000. En bij de laatste editie van het radio-evenement van het jaar veroverde Danny Vera de nummer 1-positie waarbij hij gerenommeerde namen als Queen, Eagles en Billy Joel het nakijken gaf. Als klap op de vuurpijl was zijn AFAS Live show binnen vier dagen uitverkocht. Het succes van Vera kent geen grenzen, ook zijn laatste album, The new now, wist de weg naar de toppositie moeiteloos te vinden. Het geheim van zijn succes? Volgens velen staat het feit dat Danny Vera altijd zichzelf is gebleven aan de basis van zijn succes. Al ruim twintig jaar gaat hij zijn eigen gang. Zonder concessies. Een hippie in een maatpak met een vetkuif.

Sven Hammond
Op de Muze Misse-zaterdag staat ook Sven Hammond op het podium. Sinds DWDD of het recentere programma Matthijs gaat door, heeft ook het grote publiek kennis gemaakt met de formatie van frontman Sven Figeer. Bij het laatst genoemde programma trad hij op met een indrukwekkende big band.
Sven Hammond heeft inmiddels honderden shows gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland. Ze hebben vijf studio- en vier live-albums op hun naam staan en klinken nog even fris als ooit tevoren. Ze zijn klaar, meer dan ooit, om hun zinderende, groovy, vuige en altijd soulvolle geluid naar de internationale podia te brengen in 2021 en daar ver voorbij. En dus ook naar Oss!