Pianoman terug in ziekenhuis Bernhoven

UDEN | Het is lang relatief stil geweest in de hal van ziekenhuis Bernhoven. De vleugel stond werkeloos verstopt onder de trap. Maar na een gedwongen coronapauze speelt vanaf 29 augustus de ‘pianoman’ weer wekelijks in de hal.

Pim van Dongen is voortaan iedere donderdagmiddag in Bernhoven aanwezig om de gasten in Bernhoven op muzikale wijze te verwelkomen.  


Aanschaf menstruatiemateriaal op scholen

OSS | B en W in Oss vindt het goed dat een school zelf het initiatief neemt om menstruatieproducten aan te schaffen voor leerlingen die dit niet of moeilijk kunnen betalen. Maar de gemeente zal hier zelf geen rol in betekenen. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen die de PvdA had gesteld.


Volgens B en W wordt er op de Osse scholen al het nodige gedaan op het gebied van gratis menstruatieproducten. Stichting Oosterwijs verstrekt altijd al gratis menstruatieproducten aan alle leerlingen op de locaties in Oss. Op de scholen van het Hooghuis verstrekt de balie/administratie gratis producten voor leerlingen die het vergeten zijn of als leerlingen om financiële redenen niets bij zich hebben. Op het Maaslandcollege is de (vrouwelijke) hoofdconciërge het aanspreekpunt voor leerlingen.