Met de cursus Run to the start ben jij er straks helemaal klaar voor. (Foto Andy Astfalck)
Met de cursus Run to the start ben jij er straks helemaal klaar voor. (Foto Andy Astfalck)

AV Oss'78 start hardloopcursus Run to the start in september

OSS | Op woensdag 1 en donderdag 2 september start bij AV Oss ’78 de hardloopcursus Run to the start. Deze cursus bereidt deelnemers in 12 weken voor op deelname aan de Nijmeegse Zevenheuvelenloop over 7 of 15 kilometer. 

Iedereen die een halfuur of langer kan hardlopen zonder te wandelen, kan deelnemen aan deze cursus.
De cursus wordt verzorgd door een deskundige trainer die je twaalf weken lang begeleidt en coacht. Je traint 1 x per week gezellig samen met een groep en daarnaast train je nog 1 of 2 x per week zelfstandig op basis van een trainingsschema. De groepstrainingen zijn gericht op looptechniek, spierversterking en uithoudingsvermogen. Maar je krijgt ook tips over blessurepreventie, kleding, schoeisel en voeding. Met de cursus Run to the Start ben jij er straks helemaal klaar voor!
Er is de keuze uit twee groepen: woensdag (o.l.v. Inge Zegers) of donderdag (o.l.v. Ruud Scholte). Voor de groep op woensdag geldt als startniveau dat je 30 minuten kunt hardlopen zonder te wandelen. Voor de donderdag is het startniveau dat je 5 kilometer kunt lopen in 26 minuten.

Aanmelden
Beide trainingen vinden plaats van 19:00 tot 20:30 uur op de atletiekbaan van AV Oss '78 op Sportpark de Rusheuvel in Oss. De kosten voor deelname bedragen 59 euro, inclusief video-opnamen en een hartslagtest.
Aanmelden kan per e-mail naar RTTS@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer, geboortejaar en voorkeur voor trainingsavond. Voor meer informatie: Ruud Scholte 06-37301202.