Steeds meer deelnemers voor Het VerhAal

VEGHEL | De organisatie van Het VerhAal is vol op stoom. Peter Faber, Stella Bergsma, Amara van der Elst, Hoorn des Overvloeds, Ellen van Geel, Annelies van Wijk… Een kleine greep van namen uit de lange lijst schrijvers, muzikanten, theatermakers, acteurs en performers die klaar staan om hun uitgesproken visie te geven tijdens de vierde editie van Het VerhAal op 29 augustus.

Tien kilometer literatuur, kunst, muziek en veel meer langs rivier de Aa tussen Veghel en Heeswijk Dinther. Met optredens van kleurrijke mensen met bijzondere ideeën en kunstprojecten, om te verwonderen, te verwarren en elkaar een beetje wakker te schudden. Wandel of fiets de hele route, ga een stukje met de fluisterboot of pendel met de bus. Deze stopt op verschillende punten op de route zoals bij de Bibliotheektuin in Veghel, de Kilsdonkse Molen, Kasteel Heeswijk en de Noordkade. De organisatie heeft nog ruimte voor uitgesproken optredens voor in de pendelbus en langs de route. Zie hetverhaal.nu.


Nieuwe editie Walk&Talk in bieb

OSS | Bij Bibliotheek Oss is dinsdag 3 augustus weer een nieuwe editie van Walk&Talk. Dit is een maandelijkse netwerkbijeenkomst speciaal voor werkzoekenden. 

Bibliotheek Oss houdt Walk&Talk al sinds januari 2018. Elke eerste dinsdag van de maand komen werkzoekenden bij elkaar om te netwerken. Vroeger bestond solliciteren vooral uit het schrijven van sollicitatiebrieven. Tegenwoordig ligt het accent vooral op het maken van contacten. Bij Walk&Talk is er elke keer een gastspreker. Op 3 augustus is dat Petra Bos. Zij werkt bij ‘Sterker Werk(t)’ in Oss en bij Walk&Talk zal zij advies geven waarop je moet letten bij het proces solliciteren. Ze noemt het 'Kansrijk Solliciteren'. Aan de hand van voorbeelden en interactie zal zij een dialoog teweeg brengen, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt tijdens het sollicitatieproces vergroot worden.
Walk&Talk is van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via gs@nobb.nl.


Jan Cunen in race voor 'leukste uitje'

OSS | Museum Jan Cunen is in de race voor de titel 'Leukste uitje in de provincie Noord-Brabant'. Het Osse museum is een van de twaalf genomineerden. 

De verkiezing Leukste uitje van Nederland 2022 is een initiatief van de ANWB. Zowel landelijk als provinciaal worden 'de leukste uitjes' gekozen. Leden worden opgeroepen te stemmen voor deze verkiezing. Dat kan tot en met 31 oktober via de website van de ANWB.