Afbeelding
Foto:

De dames van Lamers op vakantie met de camper

Mijn schoonzus Lizzy ging met haar kampeerbus naar provincie Zeeland. Voorheen reed haar man Rob meestal de camper. Ik vond het enorm dapper dat zij deze weg alleen aflegde. Weliswaar met haar vrienden voorop, maar toch. Ik kwam een paar uur later gereden. Aangekomen op de strandcamping, voelde ik me al snel thuis. Ik kampeerde vroeger met mijn ouders, dus jeugdherinneringen kwamen al snel te boven.
Zoals mijn moeder de caravan vol stopte voor 6 weken Spanje, had ook Lizzy haar koelkast helemaal vol liggen met lekkernijen van Bon Fromage, de groenteman Schouten, Slagerij Peters en de Visscher. Natuurlijk ontbrak het ook niet aan bijna een geheel assortiment van onze bakkerij. Tja gaf Lizzy aan, als je zeker wil weten dat het lekker is moet je het van thuis meenemen. Na enkele glaasjes wijn, lekkere toastjes vielen we onze bedjes in. Zelfs dit deed mij aan vroeger herinneren, ik sliep altijd in de hangmat boven mijn 2 broers, die het erg leuk vonden er tegen aan te duwen, zodat ik er bijna uitviel.
Gelukkig was mijn nachtrust deze keer niet verstoord. Toen ik terug kwam van de wasgelegenheid waar ik de afwas van de avond te voren had gedaan (best een zen gevoel op je gemakje de afwas doen) Had LIzzyal een gezellig ontbijtje klaar staan. Alsof het een hotel was. Granola met Griekse yoghurt en druiven. Een gekookt eitje. Verse koffie uit het pruttelpotje. Hoe luxe wil je het hebben. En of ik een tosti wenste…Lizzy bakte een volkoren boterham met boter in de pan, wel met 30 + kaas, want tja we moeten wel een beetje aan onze lijn denken… Maar het smaakt verrukkelijk.
Met een goed gevulde maag vertrokken we naar het strand voor een flinke wandeling. Lizzy vertelde me dat ze graag ons eigen volkoren brood mee neemt, omdat dit in een papieren zak zolang lekker blijft. En als het wat droger werd, na een dag of 5 dan maakte ze er een soort van bruschetta's van. Olijfolie ,tomaatjes, peper, zout en knoflook. Crackers is ook zo'n lekker meeneem product. Handig voor ontbijtje of als toastje, of gewoon mee naar het strand als tussendoortje. Wie kampeert moet creatief kunnen denken. Ik ging met een heerlijk gevoel naar huis, Liz maakt er wel wat van, zelfs in haar eentje, trots op m'n schoonzus. Wanneer je ons volgt op Instagram of Facebook zul je meer van deze lekkere handige tips vinden, of vraag er naar in een van onze winkels. Wij zijn de gehele zomer open.

Ik wens je een heerlijke zomervakantie.
Ilse Lamers-Dekkers