Muze Musse: 'En weer wachten we maar af'

OSS | Afwachten en hopen dat er tijdens de volgende persconferentie weer wat meer versoepelingen bekend worden gemaakt. Dat is alles wat de organisatie van het festival Muze Misse kan doen na de ‘domper’ die ze vanmiddag te horen kregen. 

Premier Rutte maakte bekend dat kleine eendaagse buitenfestivals vanaf 14 augustus onder ‘strikte voorwaarden' weer mogelijk zijn. Het gaat om festivals voor maximaal 750 bezoekers zonder vaste zitplaats. En daar zit ‘m nu net het probleem voor Muze Misse, dat in het laatste weekeinde van augustus gepland is. "750 bezoekers is voor ons niet te doen, daar kunnen we niet eens het podium voor opbouwen”, zegt Penny Klamer namens de organisatie. Muze Misse rekent op 4500 bezoekers en daar zijn de begroting en de bands ook naar. "We zouden wel met minder bezoekers kunnen draaien, maar 2500 is toch echt het minimum om uit de kosten te komen.”
En dus is het weer afwachten, tot 13 augustus als de volgende persconferentie van het kabinet wordt gehouden. "We kunnen niets anders doen dan gewoon doorgaan met de voorbereidingen en vooral blijven hopen”, aldus Penny. Zij vindt het overigens 'wel vreemd' dat een groots opgezet festival als Paaspop in Schijndel dat een week later wordt gehouden, eventueel door zou kunnen gaan. "Ik gun het ze van harte hoor, maar het is natuurlijk wel een beetje raar."
Zijn de druiven voor Muze Misse erg zuur, Lulboompop op 20 en 21 augustus in Megen kan wel gewoon doorgaan. Het uitverkochte festival heeft stomtoevallig een maximum van 750 bezoekers. Daarmee is het festival een van de weinige die aan de nieuwe criteria van het kabinet voldoet.
Een ander groot muziekevenement in de regio, het Hoessenbosch Festival in Berghem, is pas op 3 en 4 september en heeft vooralsnog niets te vrezen aangezien de maatregelen tot 1 september gelden. Vraag is wel of vanaf die datum meteen 'alles losgegooid' wordt.