'We kunnen leuke dingen
laten zien in de competitie'

OSS | DESO was zondag in de districtsbeker met 5-2 te sterk voor WHV. De Ossenaren willen dit seizoen bovenin mee gaan draaien in de vijfde klasse.

Met een hattrick was Romano Bloks de man van de wedstrijd. "De trainer zei vooraf dat we effectiever moesten worden en dat hebben we laten zien. Al had er in de tweede helft nog wel wat meer ingezeten.” Bloks kijkt uit naar de laatste bekerwedstrijd zaterdagavond tegen Margriet. "Tegen Cito (6-2 nederlaag) waren we niet veel minder, maar toch merkte je wel dat ze kwalitatief wat beter waren. Tegen Margriet kunnen we onze borst natmaken. Van alle bekerduels moeten we in ieder geval leren en er dingen uitpikken. Dan nemen we dat mee in de competitie, waar we denk ik leuke dingen kunnen laten zien.”
Met zijn 16 jaar was Jaylen van Munster een verrassende speler in de basis van DESO. Hij kwam via zijn stiefvader over van een jeugdteam van Cito. "Het was in het begin even wennen, want het is een groot verschil met jeugdvoetbal. Zowel fysiek als voetballend gaat het er anders aan toe. Maar ik ben al een beetje gewend en heb het bij DESO goed naar mijn zin.” Een basisplaats is zijn doel, maar met DESO legt hij de lat hoog. "We hebben een leuke groep. Ik hoop dat we kampioen worden."