Grafische kunstexpositie ‘Drukte van Belang' van 30 kunstenaars

OSS | De grafische kunstexpositie 'Een Drukte van belang' is tussen 23 september en 1 november van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien in K26. Dertig kunstenaars en gastkunstenaars uit Oss en omstreken en uit andere delen van Nederland laten bezoekers de vele mogelijkheden en kunstvormen van grafische technieken zien in kleur en zwart-wit. 

De natuur is voor Jan van Dijk (Oss) een belangrijke inspiratiebron. Hij maakt vooral abstract werk. "Daarmee kan ik zo vrij mogelijk werken. Ik streef naar een zekere ordening en balans. Zeefdruk staat heel dicht bij het schilderen, de vormen en de lijnen die ik gebruik komen soms rechtstreeks uit de natuur."


Folkcafé Oss


OSS | Squander Squad geeft zondag 3 oktober een optreden tijdens het Folkcafé in de Groene Engel. De zaal gaat om 15.00 uur open, om 16.00 uur start het optreden.

"Vanaf de eerste seconde waant u zich het ene moment in Dublin, in een sfeervolle Ierse pub, met een smaakvolle pint in de hand, het andere moment rondom een kampvuur, meezingend met klassieke folksongs. Het publiek: soms muisstil luisterend, zachtjes meewiegend op het ritme, dan weer uitbundig dansend tot men er bij neervalt. De energie en muzikaliteit die deze band brengt is ongekend, alsof elk optreden hun laatste zou kunnen zijn. Ze willen graag, overal waar ze komen, een goed feestje bouwen. Brabantse gezelligheid en Ierse folklore gaan, zo blijkt wel, erg goed samen. Eigen werk, met verschillende invloeden zoals folk, country en balkan, naadloos aangevuld met covers van bekende folkbands als Flogging Molly, The Pogues en The Dubliners. Iers geluk was nog nooit zo dichtbij", aldus de organisatie van Folkcafé Oss.


Concert Dupont


RAVENSTEIN | Violist Jeroen Dupont geeft zondag 3 oktober om 15.30 uur een concert in de Garnizoenskerk in Ravenstein.

Dupont is winnaar van het Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back' in 2007. In de intieme setting van de Garnizoenskerk vertolkt hij meesterwerken voor viool van Johann Sebastian Bach, Eugène Ysaÿe, Niccolò Paganini en IgorStravinsky. "Jeroen speelt op een prachtig instrument gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714", aldus Stichting Cultuur Ravenstein. Er zijn bij dit concert 75 bezoekers welkom. Toegang uitsluitend mogelijk op vertoon van de CoronaCheck-app of papieren bewijs van coronavaccinatie/PCR-test. De online kaartverkoop startte op 21 september via www.ticketkantoor.nl/shop/jeroendupont. Kijk voor meer informatie over Stichting Cultuur Ravenstein op de website
www.cultuur-ravenstein.nl.