Ons Plekske dagelijks geopend op afspraak.
Ons Plekske dagelijks geopend op afspraak. Foto:

'Ons Plekske heeft heel veel te bieden'

VINKEL | De traditionele jaarlijkse speciale open dag die gepaard ging met diverse activiteiten kan dit jaar geen doorgang vinden. Om toch een ieder de mogelijkheid te geven om kennis te laten maken met Zorgboerderij Dagbesteding Ons Plekske is er vanaf heden iedere dag, van maandag tot en met vrijdag, een open dag. Mede vanwege corona en om bezoekers een warm welkom te kunnen bieden moeten bezoekers een afspraak maken via telefoonnummer (06) 22 99 33 01 of (073) 303 75 07. 

"Tijdens uw bezoek op deze open dag kunt u kennismaken met vooral de veelzijdigheid die wij te bieden hebben. In onze zorgboerderij is inmiddels ieder plekje in huis ingevuld en ingericht voor onze jongeren”, aldus oprichter en grote animator van het geheel Luuk Broos. Vele dagelijkse activiteiten, bezigheden en leermethodes die verpakt worden in 'werk, studie, sport en ontspanning'. Met de woorden ‘het aangename met het nuttige verenigen’ verpakt Luuk het krachtig samen.

Algemene ontwikkeling
Een compleet hoofdstuk apart is de algemene ontwikkeling van de jongeren, maar dan wel gefaseerd en in kleine stapjes. "We hebben twee muziekdocenten in dienst die onze jongeren begeleiden en enthousiasmeren in het maken en beleven van muziek en toneel. Maar er is ook een laagdrempelige, persoonlijke met vooral individuele begeleiding voor onze jongeren voor rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en onder andere verkeerslessen. Hiervoor is een speciaal leslokaaltje in gebruik waar onze jongeren individueel worden bijgestaan door speciale docenten."

Totaal
Leren werken, wat te doen bij een opdracht. Alles in stapjes, alles met een gedegen begeleiding. “We zijn er best trots op dat we inmiddels een aantal jongeren hebben mogen begeleiden richting de arbeidsmarkt. Met gepaste trots mag worden gesteld dat ‘Ons Plekske’ veel, heel veel heeft te bieden. Van timmerwerkplaats tot safaritochten en van het omgaan met paarden tot het kweken van groenten met alles er tussenin. Met grote regelmaat maken ze vele leerzame uitstapjes in het land."

Dagelijks Open Dag
Broos: "Komt u ook ‘sfeer proeven’? Onze jongeren zijn er klaar voor en willen graag hun ervaringen met iedereen delen”. Ons Plekske, gaat graag in gesprek met wat ze allemaal voor de jongeren kunnen betekenen. "Wij zijn apetrots op onze jongeren. Iedere dag weer staan we versteld van welke prestatie er toch maar weer wordt neergezet. Ieder heeft zijn of haar eigen speciale talent. Hun omgeving kijkt soms met enige laatdunkendheid op hun neer”, aldus Luuk. "'Dat kunnen ze toch niet’, is vaak hun eerste reactie. Niets is minder waar. Waar een wil is , is een weg… Ons Plekske bewijst het met steeds maar weer nieuwe ontwikkelingen, nieuwe ideeën en uitdagingen. Jezelf een doel stellen, dat is de kunst”, aldus een overtuigende Broos. 

Meer informatie
Ons Plekske is gevestigd aan de Brugstraat 60 in Vinkel. Meer informatie via telefoonnummer (06) 22 99 33 01 of neem een kijkje op de website www.onsplekske.com.