De Chaja's ontmoetingstafel.
De Chaja's ontmoetingstafel. Foto:

Chaja's ontmoetingstafel in de natuur op Landerij VanTosse

OSS | Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans onthulde afgelopen week de Chaja’s ontmoetingstafel. Voorafgaand aan de onthulling was er een act van de Improvisatie theatergroep. Koor Chaja zorgde voor een muzikale omlijsting.

Midden in de natuur op Landerij VanTosse heeft Stichting Chaja Oss deze ontmoetingsplek gerealiseerd voor mensen die in hun eigen leven of dat van hun naasten met kanker geconfronteerd zijn. De ontmoetingstafel wordt gebruikt bij activiteiten van Chaja, maar ook bezoekers van Landerij VanTosse kunnen gebruikmaken van de tafel voor zover er géén Chaja activiteit is gepland. “Het tafelblad bestaat uit verschillende in- en uitheemse houtsoorten, die de multiculturele samenleving vertegenwoordigen. De rivier in het midden symboliseert het ontspringen bij de bron en het uitvloeien in de zee”, aldus André Smouter, ontwerper en maker van deze tafel. De namen rondom het Chaja logo zijn van mensen die voor het realiseren van deze tafel gedoneerd hebben.

Koffieochtend
Sinds februari 2018 biedt Chaja de mogelijkheid voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, en/of hun naasten, om elkaar te ontmoeten tijdens Chaja's Koffieochtend. Tijdens de koffieochtenden staat de ontmoeting centraal. Je kunt informeel praten met een lot(bond)genoot of een vrijwilliger. Ook is er informatie te krijgen over alles wat Stichting Chaja doet aan activiteiten voor de genoemde doelgroep. Meer informatie is te vinden op de website
www.stichtingchaja.nl.