FC Schadewijk verloor van Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
FC Schadewijk verloor van Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Wat was het een mooie voetbalzondag! Maar wat staat er komend weekend op het programma? We blikken vooruit op de derde en vierde klasse.

Niet titelkandidaten als Margriet of Zwaluw VFC staan aan kop, maar Avanti’31. De ploeg van trainer Stephan Hesemans is momenteel niet te stoppen en won met 1-2 van FC Schadewijk. FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers baalde begrijpelijkerwijs na afloop. Hij miste flink wat spelers en zag Quincy Broers tijdens de wedstrijd geblesseerd uitvallen. Het tweede elftal is erg matig en er is geen jeugdopleiding, dus de spoeling in de selectie is dun. "We kregen meerdere honderd procent kansen, dan is het zuur dat je die niet maakt en de winnende aan de andere kant valt. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is tot nu toe een moeilijk seizoen, maar we moeten positief blijven. Dit niveau moeten we vasthouden, dan komt de winst wel." Komende zondag liggen er kansen tegen het nog puntloze DVG.

Margriet
Na de 0-3 nederlaag tegen Alem eiste trainer Maarten van Vugt verbetering van zijn ploeg. Hij zag die verbetering zondag tegen RKTVC, waarin Margriet veel beter was. RKTVC had niets in te brengen tegen de Ossenaren en kreeg de gehele wedstrijd slechts 1 kans. Margriet maakte er vier. Van Vugt: "RKTVC was dan wel geen al te beste ploeg, we winnen wel ruim en hebben vrijwel niets weggegeven." Laagvlieger ODC komt zondag naar Sportpark Amstelhoef.

Nooit Gedacht
De eerste nederlaag van Nooit Gedacht dit seizoen is een feit. Zwaluw VFC was een maatje te groot voor de Geffenaren: 0-3. Trainer Henry van der Linden: "We zaten te weinig momenten in de wedstrijd en de linies waren vaak te lang waardoor we te laat kwamen en niet in de duels konden komen. Zelf lieten we het na om de 1-0 te maken en aan de andere kant kregen we twee knullige goals tegen." BMC is de volgende opponent voor de Geffense formatie.

Vierde klasse
De topper tussen Cito en FC de Rakt werd een prooi voor de thuisploeg: 3-2. Daardoor gaat de Osse ploeg alleen aan kop. Tegenvaller voor Cito is de blessure van Armin Alibasic. De spits raakte onlangs op de training geblesseerd en heeft mogelijk zijn kruisband afgescheurd. Zondag bij Juliana Mill moeten anderen dus weer opstaan om goals te maken.
Herpinia tegen NLC'03 eindigde in 1-1. Herpinia treft zondag in Uden FC de Rakt en dat is een pittige tegenstander. Een goed resultaat is wel fijn om weg te komen uit de onderste regionen. NLC'03 gaat naar het SCMH van de Osse trainer Stan Vos.
Na de kansloze 0-3 nederlaag vorige week tegen Cito nam SES sportieve revanche. Ulysses kreeg een flink pak slaag: 0-5. De trainer van de Megenaren, Manfred van Erp, miste flink wat bepalende spelers. Bovendien zag hij doelman Max van Eldijk na twintig minuten uitvallen met een liesblessure, waardoor de 16-jarige Job van Overveld onder de lat kwam te staan. Op bezoek bij Festilent moet het beter voor Ulysses.
VESTA'19 maakte er tegen SCMH een spektakelstuk van: 5-4. Jordy de Loijer was bij de thuisclub de grote man met drie goals. Tegen SES gaan de mannen van trainer Mark Strik voor een nieuwe driepunter.