HVCH-verdediger Willem Roefs juicht na een doelpunt. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH-verdediger Willem Roefs juicht na een doelpunt. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: Ruud Schobbers

'De teamspirit is fantastisch,
de jongens werken keihard'

"Als we met dezelfde energie spelen, dan zie ik kansen", zei HVCH-trainer Roy de Haan vorige week na de 2-3 winst op Alverna. Hij kreeg gelijk, want de Heeschenaren wonnen zondag knap met 3-0 van toenmalig koploper FC Eindhoven AV.

Met FC Eindhoven AV trof HVCH één van de beste tegenstanders van deze competitie. De Heeschenaren besloten iets afwachtender te spelen dan normaal en de Eindhovenaren op te vangen. Aan de andere kant was het hopen op een uitval. Na 20 minuten was het HVCH dat op voorsprong kwam door een mooi afstandsschot van Roy Vissers. Toen het na 47 minuten zelfs 2-0 werd door Willem Roefs zette hij De Haan aan het denken. "Ik hinkte tussen twee gedachten. Zet je door in de jacht op 3-0 of laat je het zo staan?" FC Eindhoven AV probeerde het wel, maar kwam tekort tegen een hardwerkend HVCH. "De teamspirit is fantastisch. De spelers verdienen een supergroot compliment, ze hebben ontzettend hard gewerkt en zijn de afspraken nagekomen." Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen NEC.

Berghem Sport
In dezelfde 1e klasse C speelde TOP met 0-0 gelijk tegen Leones. Berghem Sport liep tegen een zeperd aan tegen Best Vooruit: 0-6. Trainer Willem van der Burgt: "We moeten iedere wedstrijd vanuit een goede organisatie spelen en er een hoop energie instoppen. Als we dat niet voldoende doen, dan wordt dat genadeloos afgestraft."