Michael en Bryan van Orsouw. (Foto: Sandra van de Goor)
Michael en Bryan van Orsouw. (Foto: Sandra van de Goor)

Van vader en zoon, maar dan net anders!

Zakelijk

OSS | Oss kent een groot aantal familiebedrijven, soms al generaties lang. We kennen de voorbeelden allemaal wel waar het bedrijf over ging van vader en/of moeder naar zoon en/of dochter. Hendriks Bouw en Ontwikkeling bijvoorbeeld of de horecafamilie Jordaans. Allemaal bedrijven waar de opvolger werd grootgebracht in het eigen gezin. Minder vaak hoor je over de tegenovergestelde route, waarbij de zoon het bedrijf opricht en vervolgens zijn vader mede-eigenaar maakt. We spreken met Michael, de trotse vader van Bryan van Orsouw die dit dus overkwam.

Michael: “Mijn zoon werkte al geruime tijd als ZZP’er in de isolatiebranche en bleek zijn talent en passie voor dit werk te combineren met ondernemerschap en een enorme drive om succesvol te zijn. Zijn enthousiasme werkte erg aanstekelijk. Daarnaast is de branche zich aan het vernieuwen met gelukkig steeds meer oog voor een professionele bedrijfsvoering, milieuvriendelijke materialen en natuurlijk veel echte aandacht voor de lange termijn duurzaamheid van isolatie. Het is een interessant moment om in te stappen.” Het vergt volgens Bryan nogal wat om in de isolatiebranche voor jezelf te beginnen. “Je hebt allerlei apparatuur en gereedschappen nodig, daarnaast hoogwaardige grondstoffen die erg kostbaar zijn. Ik was zelf al even aan het sparen maar los van het geld of financiering hiervoor rond te krijgen, begreep ik ook dat ik know-how nodig heb op het gebied van het opzetten en leiden van een eigen bedrijf. Laat staan expertise op inkoop, sales, subsidieaanvragen en backoffice activiteiten. Daarom ben ik te rade gegaan bij mijn vader die al dertig jaar ervaring heeft op het gebied van sales, productie, techniek en logistiek. Samen maakten wij een businessplan met een investeringsplaatje en zijn we direct aan de slag gegaan met certificering, het doorgronden van de subsidieregelingen en de borging van kwaliteit. Kwaliteit is een echte pijler, we willen gewoon het beste bedrijf van Oss en omstreken zijn in isoleren. Mijn vader is een topper en waanzinnig goed in het organiseren van al dat werk.”

Goed werkgeverschap
Michael hecht naast het milieu en kwaliteit ook aan goed werkgeverschap. “Wij geloven in de meerwaarde van eigen medewerkers woonachtig in onze regio. Het bieden van toekomstperspectief voor jongeren door medewerkers een vast dienstverband te bieden is ook sociaal ondernemerschap. Bovendien geloof ik erin dat dit meer klanttevredenheid gaat opleveren.”

Uitbreiding
Bryan en Michael zitten in een drukke periode waarin inmiddels nagedacht wordt over uitbreiding van hun activiteiten. Ze willen graag alle eigenaren van woningen in Oss en omgeving helpen verduurzamen zodat uw wooncomfort aanmerkelijk verbeterd. Michael: “Na deze strenge winter en de hoge energierekeningen weten mensen ons vanzelf te vinden en we willen iedereen graag helpen.” Bryan: “Samen komen we graag in actie voor minder gasverbruik. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar vooral ook voor de portemonnee.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.vanorsouwisolatie.nl.

Michael en Bryan van Orsouw. (Foto: Sandra van de Goor)