Spelers van eX-Act.
Spelers van eX-Act.

Toneelgroep eX-Act speelt Oranje Bitter

OSS | Toneelgroep eX-Act speelt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november vier voorstellingen van de tragikomedie Oranje Bitter in Theater Marag. Voor de avondvoorstellingen op vrijdag en zaterdag (20.15 uur) en de matinees op zaterdag en zondag (14.30 uur) zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te koop via de website www.lievekamp.nl of aan de Theaterkassa.

"Tradities moet je koesteren. We volgen drie stellen in hun eigen huiskamer op de ochtend van Koninginnedag zo’n tien jaar geleden, als Beatrix nog met de scepter zwaait. Als ze voor de zoveelste keer met oranje tompoezen, oranjebitter en vlaggetjes voor de tv kruipen om de live beelden te gaan volgen, kunnen ze niet vermoeden dat de dag anders zal eindigen dan andere jaren", schrijft eX-Act over de nieuwste voorstelling Oranje Bitter.

Over ExAct
Tragikomedie is Toneelgroep Ex-Act op het lijf geschreven, zoals ze eerder lieten zien met de voorstellingen ‘Doe jij het licht uit’ in 2019 en in 2020 met ‘Slapende honden’. "Actuele, herkenbare thema's en situaties met mensen van vlees en bloed. Toneel dat je raakt", aldus Ex-Act.

Doorstart
Toneelgroep eX-Act is de doorstart van het oude OK-theater. Het spel wordt gespeeld door Toinet Kleijne, Carla Steenman, Luud Dingemans, Mark Huisman, Rob Schröder en Jos van der Ven. De techniek en ondersteuning is in handen van Wesley Hartogs. Carel van Vliet is bij de toneelgroep verantwoordelijk voor de regie.